avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Procura speciala pentru vanzare teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Procura speciala pentru vanzare teren

Petentul X a fost mandatat prin procura speciala pentru vanzarea unui teren ,in continutul actului se specifica faptul ca poate sa-si vinda si lui isisi.
Practic aceasta procura a ,,deghizat,, un contract de vanzare-cumparare.
Mandatarul X a platit valoarea terenului mandantului.Nu s-a incheiat vreun act sub semnatura privata in privinta vanzarii-cumpararii terenului.
Mandantul peste cateva zile se razgandeste si doreste revocarea procurii speciale,deoarece i se pare ca a ,,vandut,, terenul la un pret scazut.Solicita mai multi bani. Mandatarul X nu onoreaza solicitarea.
Procura speciala mandantul o poate revoca oricand.
Astfel mandatarul este nevoit sa returneze suma platita.
Daca aveti vreo alta solutie juridica va rog sa-mi transmiteti.
Multumesc.

Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 21:47, 10 Octombrie 2012
Cred ca nu inteleg eu: cum sa returneze mandatarul suma platita? Daca a dat banii cum sa-i returneze? Ca doar nu i-a primit?
Mandatarul poate face dovada că a plătit mandantului preţul?

Apoi, preţul a fost menţionat în procură? Vă întreb, deoarece potrivit legii notarilor publici, procura dată mandatarului cu menţiunea că poate încheia actul cu el însuşi trebuie să cuprindă şi preţul vînzării, lucru pe care notarul trebuia să îl cunoască şi să îl aplice.

Dacă nu există dovada plăţii preţului, mandatarul poate rămîne şi fără procură, şi fără suma achitată. Adică, e la mîna mandantului.

Nu este mentionat pretul vanzarii.
E clar ca este la mana mandantului.
Multumesc pentru raspuns.
Mandatul pentru sine insusi se mai numeste. In acest mandat trebuie sa se specifice pretul modalitatea de plata, notarul trebuia sa va puna in garda.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procura irevocabila? vreau_sa_stiu vreau_sa_stiu cineva m-a imputernicit sa ii vand terenul, sa-i fac cadastru, etc printr-o procura in care scrie ca este irevocabila si ca acesta a primit suma de bani pt ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, drept de proprietate, am ... nicolaect nicolaect buna ziua, transfer drept de propritate: teren extravilan am o \'procura speciala\' semnata de catre vinzator si autentificata de notar in 2007. in procura ... (vezi toată discuția)
Valabilitate procura pentru vanzare? alexberi alexberi Pentru o Procura de Vanzare, exista o limitare a dreptului de valabilitate? Procura este inregistrata la notar si prin ea Vanzatorul mandateaza o persoana ... (vezi toată discuția)