avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 620 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... SECHESTRU JUDICIAR
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

SECHESTRU JUDICIAR

Va rog sa ma lamuriti poate fi pus sechestru pe bunurile societatii de catre un executor in conditiile in care am pierdut un proces fata de aceasta persoana dar eu inca nu am primit comunicarea sa pot face recurs in 15 zile ? Sentinta a fost reziliere contract plata cheltuieli judecata si chirie restanta plus EVACUARE NECONDITIONATA(probabil ca va ramane si definitiva pt ca e fara apel doar recurs )Mai mult decit atit mi s-a aprobat de cateva zile solutia insolventa-procedura generala dar inca nu a fost scrisa proununtarea ?Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: greensea , utilizator 11:36, 15 Octombrie 2012
fiind vorba de un litigiu intre profesionisti-societati , sentinta primei instante este executorie de drept, astfel ca cel care a castigat poate efectua demersuri in vederea executarii silite a sentineti respective, chiar si fara sa ramana irevocabila .
dvs puteti formula, anterior comunicarii sentintei , recurs prin care sa solicitati suspendarea executarii sentineti pana la ramanerea irevocabila a sentintei (pana la finalizarea recursului )
mai puteti sa va aparati cu solutia data in procedura insolventei, intrucat toate actiunile se suspenda pe durata acestei proceduri, creditorul dvs avand posibilitatea sa se inscrie la masa credala

Nu stiu care au fost capetele de cerere suspuse judecatii , dar o actiune in evacuare si reziliere contract au si apel, daca s-au judecat pe fond.
Ca o prima aparare, daca s-a inceput procedura executarii silite puteti sa faceti contestatie la executare si atasand/invocand deschiderea procedurii insolventei.
evacuarea nu are nici o legatura cu procedura insolventei
art. 36 din legea 85/2006 spune "de la data deschiderii procedurii insolventei se suspenda de drept toate actiunile judiciare sau extrajudiciare pt realizarea creantelor asupra debitorului sau bunurilor sale"
asadar legea 85 nu se aplica actiunii in evacuare ci doar actiunilor ce vizeaza realizarea unei creante asupra averii debitorului. Cu alte cuvinte, actiunea in pretentii va fi suspendata, reclamanta putandu-se inscrie la masa credala cu debitul in cauza, insa procedura evacuarii poate continua dupa ramanerea definitiva si irevocabila a sentintei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Publicatie vanzare executor - insolventa debitor carina.ionescu carina.ionescu Buna ziua, As dori sa aflu ce urmeaza sa se intample in situatia mea. Avem un proces de executare silita impotriva unui debitor, am afisat, ieri, publicatia ... (vezi toată discuția)
Procedura insolvenþei iuliamariana iuliamariana sunt in litigiu cu o societate x , a depus recurs , am si un dosar de executare la executor tot pentru aceeasi societate x ,in data de 10/10 2012 o alta ... (vezi toată discuția)
Recurs dizolvare societate lorefaur lorefaur Buna dimineta, Ma puteti ajuta va rog cu un model de recurs impotriva unei sentinte de dizolvare a societatii in baza art.237 alin.1 , lit.c din Lg.31/1990. ... (vezi toată discuția)