avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 878 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... drept de vizita minor; neplata pensie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

drept de vizita minor; neplata pensie

Buna seara as dori va spuna ca v-am scris de multe ori cu tot felul de probleme care dvs mi-ati raspuns la mesajele mele.Am avut cateva procese ca de un an ne tot judecam si nu rezolvam nimic din cate se vede.El anul trecut m-a dat in judecata ca sa ii fac adn la fata sa se convinga ca este fata lui s-a convins si judecatoarea i-a spus sa plateasca pensia alimentara eu mi-am urmat avocatul si l-am dat in judecata pentru pensia alimentara din urma si majorarea pensiei,dupa care sora lui este avocata si in acelasi dosar a bagat niste documente pentru drepturi comune.Plus ca el nu lucreaza la 34 de ani si nu va vrea sa se angajeze niciodata ca nu plateasca pensia alimentarea la copil el va trebui sa de de 4 ani penie si nu i-a platit nici un ban si nici nu a vizitat copilu in tot acesti ani.Judecatoarea nu il obliga la pensie aliimentara a spus ca de unde sa imi dea daca el nu lucreaza ar trebui sa ii oblige cu ceva.Plus ca el are 2 plangeri la politie si una la parchet chiar nu exista nici o lege pentru a il obliga la pensie alimentara?In font nu da pentru mine ca eu lucrez da pentru copilul lui si am avut proces si va spuneam ca sora lui este avocata si el vrea drepturi comune el nu a platit dar i s-au dat niste drepturi comune si cum timp de 6 luni sa vina sambata la domiciliul meu o ora sa o vada si dupa 6 luni sa ma duc eu acasa la el cu fata sa se obisnuiasca de vineri pana duminica eu nu voi duce dar pe fata i-o pot da dar daca nu se va obisnui fata la el acasa oare mi-o va da inapoi?Dar daca nu i-o dau la el acasa ce voi pati?Daca ma da iar in judecata pentru un program nou si nu ma voi prezenta ce se intampla primesc amenzii?Si cam ce suma?Ar putea sa vina cu politia la mine sa i-a copilu daca are ordin judecatoresc?Daca vine dupa 6 luni sa nu vina la mine doar dupa 6 luni sa i-a copilul si copilul nu il cunoaste binenteles ca va plange nu e asa?Si daca eu nu vreau sa vada copilul pana nu va plati pensia alimentara?Copilul are varsta de 5 ani va multumesc si sper sa imi raspundeti.
Cel mai recent răspuns: dana_scmpk , utilizator 18:12, 15 Octombrie 2012
Nu a venit pana acum deloc si nu stiu daca va veni in caz de va veni il va obliga sora lui numai ca eu nu vreau sa o i-a acasa la el pentru ca ii va baga la copil tot felul de lucruri proaste despre mine si despre familia mea si la copil ii spui o data de doua ori copilul va incepe sa ma urasca pe mine si pe familia mea eu i-am zis la judecatoare ca eu sunt de acord la mine sa vada copilul nu sa o i-a de vineri si sa o aduca duminica la asta nu am fost de acord mai ales ca nu il cunoaste pe el ca tata si ea e foarte obisnuita cu mine si sa o i-a acasa la el mi se pare o aberatie mai ales ca nu il cunoaste imi este teama sa nu plece copilul de langa mine si sa inceapa sa ma urasca sa mi-l imbolnaveasca ca el habar are de grija copilului numai eu m-am ocupat de copilul acesta de cand a venit pe lume pe el nu l-a interesat deloc de el. dupa cat timp voi putea sa cer alt program de vizita?Voi putea sa cer un program la mine acasa nu la el?Si fara vacante?Va multumesc tare mult pentru sfaturi
Doamna, va inteleg perfect si sunteti o mama adevarata.
Contestati aceasta sentinta in apel, poate acolo se schimba ceva, apoi mai exista si recursul....
Daca ati iesit din termenul de apel, poate aveti noroc si domnul nu se intereseaza de copil si va va lasa in pace.
Poate ca fata va plange cand vine sa o ia si el se va indupleca si nu o va lua.
Este posibil ca fata sa nu planga si sa plece cu el, dar acolo sa planga dupa mama si sa v-o aduca inapoi
Nu putem aprecia ce se va intampla.
Asta este legea actuala si asa se judeca in Romania.

Ok, sa repet inca o data: se dau si parintilor iresponsabili programe de vizitare... ca sa fie in interesul superior al copilului!!! Nu in interesul lui de hartuire.

Daca copilul plange, nu merge si gata. Daca il indoctrinati impotriva tatalui, alienare parentala se cheama si iese usurel la o minima evaluare psihologica.
Cine v-a spus ca trebuie sa stea copilul la tata sa se usuce de plans de vineri pana duminica? Programul se da in interesul copilului si nu impotriva lui; politia si mama politiei poate sa vina si calare si pe jos, daca dv. va opuneti, va obliga, daca se plange copilul ca nu vrea, nu au cum sa-l oblige, hotararea nu-i e opozabila.

Oameni buni, autoritatea asta comuna nu e ca sa chinuim copii; mai bine in loc sa va opuneti la ea v-ati asuma-o, ati cunoaste-o si atunci sa vezi ce-l da pe spate pe un parinte iresponsabil lista de rechizite, sedintele la gradinita, chematul sa dea cu semnatura la cursuri extracuriculare, luatul de la gradi la nevoie, discutatul cu el despre vacante, invitatiile la ziua copilului...
Sa distrugi e mai usor si nu implica raspundere iar dv. ii dati domnului exact varianta cea mai usoara pentru el: ii aratati ce fericiti sunteti si-l chemati sa faca ceva, el nu poate decat distruge. Trebuie sa va asumati ca dv. l-ati chemat in viata dv. prin plangerile alea penale; s-a simtit atacat, era cel putin normal sa raspunda.

Ia chemati-l sa construiasca, sa vedeti ca ori incepe sa colaboreze ori se cara si dus ramane!
De ce ti-e frica, de-aia nu scapi! zice o vorba. Incetati sa va mai fie frica de acest BAU-BAU zis autoritate parinteasca comuna si incepeti sa o puteti in practica, e mai bine in toate cazurile. Si sa vedeti cum se transforma intr-o zana buna.
Stimata Doamna,

Intr-o tara in care nu functioneaza nici macar semafoarele, ca sa ma exprim metaforic, am copiat ca orbetii "autoritatea parinteasca comuna", concept ce apartine unor tari functionale cu sisteme juridice eficiente. Nu e cazul in Romania! La noi tatii platesc pensie alimentara optional, si in cuantum optional, declara domicilii false (la care "agentii imobiliari" fac asa-zise anchete tutelare, putandu-se demonstra ulterior ca respectivul nu a locui veci acolo), vin in vizita optional, injura/bat mamele dupa cum au chef, si nimic din asta nu le stirbeste dreptul!!
Ce aveti de facut e departe de a fi usor, indraznesc si eu cateva sugestii:
1. Daca copilul merge la gradinta, luati o declaratie de la educatoare ca tatal nu a venit niciodata si nu s-a interesat de nimic.
2. Mergeti cu copilul la un psiholog care sa-i faca o evaluare din care sa reiasa ca fetita nu-si cunoaste tatal si ca e atasata exclusiv de dumneavoastra.
3. Daca vine sa ia fata tergiversati invocand orice motiv! Va cere incuviintarea executarii silite si executorul va v-a trimite somatie. In acel moment adresati-va judecatoriei si introduceti contestatie la executare si separat cerere de suspendare provizorie a executarii.(atentie! nu suspenda executarea). Mergeti la avocat neaparat!
4. Nu refuzati in clar sa dati copilul! Motivati ca e racita, luati un certificat medical, trimiteti-o intr-un weekend intr-o excursie cu gradinita sau la bunici. Inscrieti-o la un sport cu program in week end, nu spuneti niciodata explicit ca refuzati sa dati copilul! (cu astfel de oameni si astfel de legi nu se poate juca cinstit). Nu spuneti niciodata ca nu-i dati copilul pentru ca nu plateste pensie alimentara, caci legea romana nu coreleaza drepturile cu obligatiile si statutul de tata ii e conferit exclusiv prin procreere.
5. Mergeti la politie si faceti plangere penala pentru neplata pensiei alimentare. Daca va ameninta faceti plangere si ca va ameninta.
6. Daca va loveste sau va bruscheaza mergeti si va luati certificat medico-legal. Daca nu aveti urme ale violentei faceti plangere ptr loviri si alte violente, indicand martori.
7. Reclamati situatia la Protectia Copilului (nu va faceti iluzii ca s-ar intampla ceva, caci nici aia nu fac nimic, dar macar va mai inarmati cu o hartie).
8. Obtineti date daca are bunuri pe numele lui, daca sta cu chirie, daca a plecat in vreo execursie, daca si-a deschis vreo firma etc, daca da inseamna ca realizeaza venituri desi declara ca nu are pentru a se sustrage de la plata pensiei. In aceasta situatie formulati plangere despre eventuale fapte de evaziune fiscala. Poate lucreaza la negru pe undeva si puteti afla.
9. Ati pomenit ca are si alte plangeri. Ce obiect au acele plangeri? Incercati sa aflati si eventual sa vorbiti cu cei care le-au formulat. E posibil sa aflati detalii care sa va ajute.
10. Interesati-va intre prietenii cu care "socializeaza". Vedeti mediul in care se invarte(restaurante, mall-uri, ce o fi) si din astea puteti descoperi detalii.
Concluzia mea: Ca eventual sa obtii ceva, oarecum aproape de dreptate, in Romania trebuie sa ai bani, ajutoare, avocati, sa te duca mintea etc caci altfel esti victima sistemului aberant. Dar nu uitati va rog: Sistemul se bazeaza pe lipsa noastra de reactie, asa ca reactionati!
Stimata doamna avocat,
Teoria ca teoria, dar practica ne omoara.
Ce parere aveti despre un program de vacanta dat prin Ordonanta, in care copilul trebuie luat de tata de la ora 14 la 18 zilnic, in situatia in care l-a vazut de 2 ori in acest an?! La replica mamei ca este ora de somn al minorului, stimatul judecator sef de sectie a replicat:"Iata, aveti motiv de recurs"
Autoritatile? Cand ii soliciti pentru ajutor, au termen de 30 de zile pentru mame; pentru tatici, sunt gata sa vina si la executari silite ilegale.
Judecatorii resping revizuiri, resping contestatii, cu niste motivatii bune de pus la "bancuri despre judecatori"
Unde poti sa-ti gasesti dreptatea?
Poate la Dumnezeu :rolleyes:
Ultima modificare: Vineri, 12 Octombrie 2012
Martonze, utilizator

Alte discuții în legătură

Este posibil ca copilul meu in varsta de 2 ani sa fie scos fara acordul meu din tara,el fiind pe numele meu iar eu avand dreptul prin hotarare judecatoreasca la vizita sa sambata de sambata 6 ore !?!? cipri05 cipri05 Am divortat acum 2 ani iar copilul meu a fost incredintat mamei.Eu platind o pensie alimentara lunara ,avand deasemeni dreptul la vizita sa judecandu-ma cu ... (vezi toată discuția)
Am si eu o nelamurire ma ajutati? - program de vizita minor dana_scmpk dana_scmpk Buna seara dupa cate ati vazut e o poveste intreaga am tot scris luni la rand si deodata nu am mai intrat ca am tot avut ceva probleme dar asta nu conteaza dar ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara petrina_cristina petrina_cristina in urma divortului mama a castigat copilul, iar tatal are dreptul de al luat in week-end. insa ea nu-i da copilul acestuia si au fost momente cand nu la lasat ... (vezi toată discuția)