avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 589 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... drept de vizita minor; neplata pensie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

drept de vizita minor; neplata pensie

Buna seara as dori va spuna ca v-am scris de multe ori cu tot felul de probleme care dvs mi-ati raspuns la mesajele mele.Am avut cateva procese ca de un an ne tot judecam si nu rezolvam nimic din cate se vede.El anul trecut m-a dat in judecata ca sa ii fac adn la fata sa se convinga ca este fata lui s-a convins si judecatoarea i-a spus sa plateasca pensia alimentara eu mi-am urmat avocatul si l-am dat in judecata pentru pensia alimentara din urma si majorarea pensiei,dupa care sora lui este avocata si in acelasi dosar a bagat niste documente pentru drepturi comune.Plus ca el nu lucreaza la 34 de ani si nu va vrea sa se angajeze niciodata ca nu plateasca pensia alimentarea la copil el va trebui sa de de 4 ani penie si nu i-a platit nici un ban si nici nu a vizitat copilu in tot acesti ani.Judecatoarea nu il obliga la pensie aliimentara a spus ca de unde sa imi dea daca el nu lucreaza ar trebui sa ii oblige cu ceva.Plus ca el are 2 plangeri la politie si una la parchet chiar nu exista nici o lege pentru a il obliga la pensie alimentara?In font nu da pentru mine ca eu lucrez da pentru copilul lui si am avut proces si va spuneam ca sora lui este avocata si el vrea drepturi comune el nu a platit dar i s-au dat niste drepturi comune si cum timp de 6 luni sa vina sambata la domiciliul meu o ora sa o vada si dupa 6 luni sa ma duc eu acasa la el cu fata sa se obisnuiasca de vineri pana duminica eu nu voi duce dar pe fata i-o pot da dar daca nu se va obisnui fata la el acasa oare mi-o va da inapoi?Dar daca nu i-o dau la el acasa ce voi pati?Daca ma da iar in judecata pentru un program nou si nu ma voi prezenta ce se intampla primesc amenzii?Si cam ce suma?Ar putea sa vina cu politia la mine sa i-a copilu daca are ordin judecatoresc?Daca vine dupa 6 luni sa nu vina la mine doar dupa 6 luni sa i-a copilul si copilul nu il cunoaste binenteles ca va plange nu e asa?Si daca eu nu vreau sa vada copilul pana nu va plati pensia alimentara?Copilul are varsta de 5 ani va multumesc si sper sa imi raspundeti.
Cel mai recent răspuns: dana_scmpk , utilizator 18:12, 15 Octombrie 2012
Martonze

Un sfat daca mi-e permis:

Intrati pe site-il luju (lumea justitiei). In majoritate forumisti de pe acest site sunt avocati, judecatori, procurori. Scrieti acolo despre hot jud pe care le-ati primi si cereti redactorilor sa initieze o tema de discutii cu acest subiect. Mesajele postate pe acel site sunt cititite direct de profesionistii din domeniu si au impact real.
Personal voi face un blog pe acest subiect.
Tatii au celebra organizatie TATA, mamele nu au nico organizatie. Sa ne strangem randurile. Impreuna vom fi mai puternice.
Scrieti pe luju!
Ultima modificare: Vineri, 12 Octombrie 2012
Cornel Vasile, Consilier juridic
AVLIL a scris:

Ok, sa repet inca o data: se dau si parintilor iresponsabili programe de vizitare... ca sa fie in interesul superior al copilului!!! Nu in interesul lui de hartuire.

Daca copilul plange, nu merge si gata. Daca il indoctrinati impotriva tatalui, alienare parentala se cheama si iese usurel la o minima evaluare psihologica.
Cine v-a spus ca trebuie sa stea copilul la tata sa se usuce de plans de vineri pana duminica? Programul se da in interesul copilului si nu impotriva lui; politia si mama politiei poate sa vina si calare si pe jos, daca dv. va opuneti, va obliga, daca se plange copilul ca nu vrea, nu au cum sa-l oblige, hotararea nu-i e opozabila.

Oameni buni, autoritatea asta comuna nu e ca sa chinuim copii; mai bine in loc sa va opuneti la ea v-ati asuma-o, ati cunoaste-o si atunci sa vezi ce-l da pe spate pe un parinte iresponsabil lista de rechizite, sedintele la gradinita, chematul sa dea cu semnatura la cursuri extracuriculare, luatul de la gradi la nevoie, discutatul cu el despre vacante, invitatiile la ziua copilului...
Sa distrugi e mai usor si nu implica raspundere iar dv. ii dati domnului exact varianta cea mai usoara pentru el: ii aratati ce fericiti sunteti si-l chemati sa faca ceva, el nu poate decat distruge. Trebuie sa va asumati ca dv. l-ati chemat in viata dv. prin plangerile alea penale; s-a simtit atacat, era cel putin normal sa raspunda.

Ia chemati-l sa construiasca, sa vedeti ca ori incepe sa colaboreze ori se cara si dus ramane!
De ce ti-e frica, de-aia nu scapi! zice o vorba. Incetati sa va mai fie frica de acest BAU-BAU zis autoritate parinteasca comuna si incepeti sa o puteti in practica, e mai bine in toate cazurile. Si sa vedeti cum se transforma intr-o zana buna.

Mi se pare o sfidare a realitatii, o batjocura la adresa mamei sa ne vorbiti noua despre ASUMARE!
Pai ce am facut pana acum? De cand tatal a plecat cand nevasta era gravida, sau avea in brate un sugar, sau dupa ce a batut-o, sau dupa ce nu i-a platit ani de zile pensie alimentara, nestiind ce sunt noptile de nesomn, plansetele copilului, bolile copilariei, prima zi de gradinita cu lacrimile despartitii, vaccinurile, primul Craciun... noua ne vorbiti de asumare??????
Sa construim impreuna? Cat de dragi imi sunt cuvintele sforaitoare, formele fara fond, ca la congresele pcr. Sa construim cu cine? Cu cel care declara zero venituri ca sa nu plateasca pensie alimentara?
Acei tati de buna credinta si implicati real in viata copiilor lor au fost si vor ramane tati buni cu sau fara aceasta lege!
Probabil ca ati putea sa va amintiti ca sistemul legislativ al unei tari este oglinda evolutiei societatii respective. De aceea nu se pot copia legi orbeste si aplica si mai orbeste, indiferent de societate. Cum ar fi sa incercam aplicarea legilor penale sau civile islamice?
Din aceleasi motive, ale experientei reale in justitia democratica, in nicio alta tara din lume judecatorii nu au 25 de ani. Asta nu ne mai place sa copiem?
Autoritatea parinteasca comuna stimata domnisoara av se aplica unor societati care nu are cutume ca femeia sta la cratita si face si creste copii. Aceasta lege se grefeaza pe o societate care functioneaza si sanctioneaza pe loc orice abatere. O societate in care de ani buni tatii nu beau bere la tv si mama se ocupa de copil singura. O societate in care drepturile merg mana in mana cu obligatiile si care s-a civilizat tocmai prin sanctiuni! Ia sa vedeti dvs domnisoara cum ar fi in Olanda sa tipi nu sa bati o femeie sau un copil. In cat timp te aresteaza?
Hai sa ne trezim la realitate! "Zana buna" a autoritatii parintesti comune e viabila intr-o societate in care daca ridici tonul in magazin toata lumea isi intoarce privirile spre tine, adica intr-o societate in care toleranta e filosofie de viata, iar agresivitatea sau abuzul de orice fel, in orice forma a lor, sunt sanctionate pe loc. Pe astfel de societati se grefeaza si medierea si zana buna a autoritatii. Legea, ca si limba, nu schimba realitatea! De altfel, sistemul legislativ e raspunsul la realitate si nu invers. Legile nu genereaza realitati. Nu a aparut intai descrierea infractiunilor din sitemul informatic si ulterior calculatorul! Common sense ne spune ca intai boii si apoi carul!
Daca sa construiti depinde de bani si nu de fericirea copilului dv., imi cer scuze ca am indraznit, credeam altceva.
Sfaturile pe care le-ati dat intr-un post mai sus sunt proaste pentru copil; da, asigura nevoia mamei de razbunare, dar copilul va trai intr-un circ violent toata viata lui de copil, sarmanul.

Ma retrag, fara glorie, cu deznadejdea de a fi intalnit iar parinti care pun mai presus binele lor decat al copilului... si care se mai intreaba de ce instantele nu le dau dreptate...

Copil fericit va doresc!
Daca tot ce ati retinut din cele spuse sunt banii e tare trist. Daca valorile sociale diferite, cultura germana versus cea latina, faptul ca ansamblul de legi reflecta realitatea si nu e izvor de realitate, nu v-au atras cu nimc atentia, imi permit, formuland anticipat scuze, sa va sugerez cu tot dragul, sa faceti un recurs cultural si istoric, si mai ales sa reflectati asupra valorii dubiului in orice rationament si sa va temeti intotdeauna de certitudini si solutii unice! Nu exista boli, exista bolnavi, nu exista dosare, exista cazuri (oameni, copii). Relatia parinte copil, in familie sau ulterior unui divort, nu poate avea o singura solutie si nu poate fi rubricata sau tabelata. Doar la 20 si ceva de ani credem ca realitatea e fie neagra, fie alba. Ulterior aflam ca e in fapt compusa de zeci de nuante de gri.
Varsta deasemeni nu e niciodata un merit in sine sau un dezavantaj in sine. Cu toate acestea, in nicio tara judecatorii nu sunt veniti direct de pe bancile facultatii. Probabil ca experienta de viata, de practica in sistem, si nu in ultimul rand gradul de maturitate ar putea fi criterii demne de luat in seama.
A sustine cu impatimire o singura varianta operand cu certitudinea detinerii adevarului absolut, e o intreprindere deopotriva riscanta si ridicola!
Interesant, si la noi, in toate procesele, taticul invoca razbunarea si reaua vointa a mamei, totusi nu pricep razbunarea pentru ce???
Taticul nu a parasit mama ci invers, taticul a hartuit neincetat mama si a refuzat sa iasa din casa dupa 5 ore de "relatii" cu sugarul, cand acesta a plans ca vrea mancare si-i era somn, spunand ca mama il invata sa planga exact cand e el in vizita, taticul suna la telefon de 5 ori pe zi si noapte sa vorbeasca cu "copilul" si daca nu i se raspundea instantaneu, scula toti cunoscutii si neamurile din somn, etc.
Si taticul venea la orice ora dorea in vizita, in orice zi ii convenea, dar "cadoul" il trimitea prin Posta!!! La fel, cand trimitea sporadic bani, tot prin mandat o facea, chiar daca exact a iesit pe usa.
Ce inseamna "reaua-vointa'? Oare faptul ca mama refuza sa fie sacul de box al taticului iubitor, in fata minorului?
Atentie, mame!!!: Strangeti toate chitantele si facturile cu care ati cumparat produse pentru copii, exista posibilitatea sa fiti acuzate ca traiti din pensia alimentara a copilului, chiar daca este o amarata suma de 150 lei!!! Vorbesc din experienta!!!

proastasatului
Dvs. va cramponati de varsta judecatoarei care v-a nedreptatit. Tin sa va asigur ca respectiva este mandra continuatoare a predecesorilor sai.
Sentinte aberante am primit si de la cel de 40 de ani, chiar presedinte de sectie, si de la complet de 3 judecatori, din care 2 femei si niciunul tocmai tanar.
Perceptia a fost ca nici nu au deschis dosarul, au ascultat scurt ce spune unul, altul si atat. Mai mult, a trebuit platita cautiunea de 500 lei si dupa 20 minute au respins suspendarea!!

Ultima modificare: Vineri, 12 Octombrie 2012
Martonze, utilizator

Alte discuții în legătură

Este posibil ca copilul meu in varsta de 2 ani sa fie scos fara acordul meu din tara,el fiind pe numele meu iar eu avand dreptul prin hotarare judecatoreasca la vizita sa sambata de sambata 6 ore !?!? cipri05 cipri05 Am divortat acum 2 ani iar copilul meu a fost incredintat mamei.Eu platind o pensie alimentara lunara ,avand deasemeni dreptul la vizita sa judecandu-ma cu ... (vezi toată discuția)
Am si eu o nelamurire ma ajutati? - program de vizita minor dana_scmpk dana_scmpk Buna seara dupa cate ati vazut e o poveste intreaga am tot scris luni la rand si deodata nu am mai intrat ca am tot avut ceva probleme dar asta nu conteaza dar ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara petrina_cristina petrina_cristina in urma divortului mama a castigat copilul, iar tatal are dreptul de al luat in week-end. insa ea nu-i da copilul acestuia si au fost momente cand nu la lasat ... (vezi toată discuția)