avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 757 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale contracte
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

contracte



''Ordinul ANAF nr. 1400/2012 stabileste ca persoanele juridice romane, persoanele fizice rezidente, precum si sediile permanente din Romania apartinand persoanelor juridice straine au obligatia sa inregistreze contractele incheiate cu persoane juridice straine sau persoane fizice nerezidente care executa pe teritoriul Romaniei prestari de servicii de natura lucrarilor de constructii, de montaj, activitatilor de supraveghere, activitatilor de consultanta, de asistenta tehnica si a oricaror altor servicii prestate in Romania, care genereaza venituri impozabile''
Intrebarea este ,daca o firma din romania incheie contract cu o firma externa pt executarea de lucrari tamplarie lemn ferestre si usi ,trebuie sa inregistreze contractul la finante sau e vorba de contractele incheiate cu firmele externe care presteaza lucrari pe teritoriul romaniei ?

Cel mai recent răspuns: Adolfina Pop , Consultant fiscal 16:12, 14 Octombrie 2012
"Articolul 2:
Contractele/Documentele încheiate de persoane juridice române, persoane fizice rezidente, precum şi sediile permanente din România aparţinând persoanelor juridice străine cu persoane juridice străine sau persoane fizice nerezidente pentru activităţi desfăşurate în afara teritoriului României nu fac obiectul înregistrării, potrivit prezentelor dispoziţii."

Rezulta faptul ca numai pentru lucrarile efectuate pe teritoriul Romaniei se inregistreaza contractele.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratie de inregistrare a contractelor incheiate cu persoane juridice nerezidente Iordache  Victoria Ioana Iordache Victoria Ioana Conform Ordinului nr. 1400/2012 al ANAF Art. 1 : \\"Persoanele juridice române, persoanele fizice rezidente, precum şi sediile permanente din România ... (vezi toată discuția)
Acte si autorizatii import cafea, produse care contin cafea din ue crisirigeo crisirigeo Buna Ziua! Va rog daca ma puteti ajuta cu niste sfaturi. Pentru achizitionarea din UE de cafea solubila la pliculete, ce autorizatii si acte sunt necesare ... (vezi toată discuția)
Contract de prestari servicii inregistrare la finante apetra apetra in cat timp de la semnare un contract de prestari servicii cu 8 ore / zi se poate inregistra la finante? daca este incheiat in 19 octombrie il mai pot ... (vezi toată discuția)