avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 300 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Achiziţii şi livrări ... Acte si autorizatii import cafea, produse care contin ...
Discuție deschisă în Achiziţii şi livrări intracomunitare

Acte si autorizatii import cafea, produse care contin cafea din UE

Buna Ziua!
Va rog daca ma puteti ajuta cu niste sfaturi.
Pentru achizitionarea din UE de cafea solubila la pliculete, ce autorizatii si acte sunt necesare sa obtin din Romania?
Ce taxe se platesc si ce reprezinta ele?
Pentru a obtine autorizatie de comert cu acest produs trebuie ca firma sa inregistreze contractul de vanzare cumparare-intracomunitara la vreo institutie a statului Roman?
Multumesc mult
Cel mai recent răspuns: crisirigeo , utilizator 21:09, 4 Februarie 2015
Trebuie sa va inregistrati in scopuri de TVA.
La cafea, tigari se platesc si accize. Sunt prevazute in Codul Fiscal in functie de tip si cantitate.
OPANAF 1400/2012 se refera numai la contracte de prestari servicii, montaj etc. care ar putea genera venituri impozabile in Romania.

'Persoanele juridice române, persoanele fizice rezidente, precum şi sediile permanente din România aparţinând persoanelor juridice străine au obligaţia să înregistreze contractele/documentele încheiate cu persoane juridice străine sau persoane fizice nerezidente care execută pe teritoriul României prestări de servicii de natura lucrărilor de construcţii, de montaj, activităţilor de supraveghere, activităţilor de consultanţă, de asistenţă tehnică şi a oricăror altor servicii prestate în România, care generează venituri impozabile'.
Deci pentru achizitii intracomunitare de cafea nu este necesar sa dau cuiva contractul dintre firma romaneasca si cea din UE?
Ma puteti ajuta cu un draft de contract si cam ce autorizatii am nevoie de la el sa dovedesc ca e ceea ce spune pe eticheta? - sanatate, ingrediente etc...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contracte adrianabresug adrianabresug \'\'Ordinul ANAF nr. 1400/2012 stabileste ca persoanele juridice romane, persoanele fizice rezidente, precum si sediile permanente din Romania apartinand ... (vezi toată discuția)
Declaratie de inregistrare a contractelor incheiate cu persoane juridice nerezidente Iordache  Victoria Ioana Iordache Victoria Ioana Conform Ordinului nr. 1400/2012 al ANAF Art. 1 : \\"Persoanele juridice române, persoanele fizice rezidente, precum şi sediile permanente din România ... (vezi toată discuția)
Declarare contracte cu clienti externi la fisc marius1975_2 marius1975_2 Daca un PFA pe IT are un contract cu un client extern (din UE) trebuie sa depuna contractul la fisc? (vezi toată discuția)