avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 184 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... admitere barou 2013
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

admitere barou 2013

Buna ziua,
O intrebare: se da examen admitere barou in ianuarie/februarie 2013 daca (sau nu neaparat) nu iau examenul de acum peste 15% din concurenti?!
Avantaje EI: mai ne iau vreo patruzeci de miliarde de lei vechi. Avantaje NOI: nu intrerupem invatatul (si sperantele).
Haideti sa initiem un nou topic: examen admitere barou (iarna) 2013.
Multumiri.
Aneana:referitor la corectitudinea examenului nu ai de ce sa iti faci griji(nu sunt locuri limitate,deci faptul ca unii e posibil sa nu joace "corect"la proba a2a,nu te intereseaza).Prima proba este cat se poate de corecta atat timp cat grilele sunt corectate de calculator..mai obiectiv de atat nu cred ca se poate.
Cand am mentionat de superficialitate m-am referit la modul general...nu am fost corect cu mine insumi invatand sporadic(2 zile invatam apoi reveneam asupra studiului peste alte 3-4).Secretul pt reusita este sa iti faci un plan de invatat pe termen lung si fara pauze mai mari de 1-2 zile pt nu a pierde notiunile care fac diferenta la un asemenea examen.
O persoana care isi sacrifica macar 6 luni strict pt acest examen nu cred ca poate avea probleme.
Spor la invatat si sa auzim de bine!!!
Pentru modificarile din noul cod civil va recomand sa ascultati conferintele inregistrate pe site www.inm.ro
salut, as avea mai mult intrebari, ce carti recomanzi sau sunt recomandate pentru o mai buna invatare? mie avocatul la care as putea merge in practica dc iau examenul mi le-a recomandat pe cele ale profesorilor mei din facultate, care sunt metodele cele mai bune de invatare?ii ok sa imi iau carti de spete si teste grila, ce autori sunt mai ok?, acum examenul prima data se da din 100 de intrebari grila si dupa spete si intrebari scrise am inteles eu bine?
astept raspuns mersi anticipat,
claudia
Buna, Claudia
Eu pot sa-ti spun cartile dupa care invat eu- nu stiu daca sunt cele mai bune, oricum autorii sunt cei mai apreciati in domeniu.La civil- Boroi: actul juridic, raportul juridic; Barsan- drepturile reale; Liviu Pop- obligatiile: Stanciulescu- contractele si succesiunile. pentru contracte dupa NCC m-am uitat si pe Florin Motiu. La procesual civil - Briciu si codul de procedura adnotat de Boroi; la drept penal si procedura penala- Udroiu. Sper sa te ajute.
Iar referitor la examen- ai dreptate. Intai este testul grila eliminatoriu din 100 de intrebari, iar apoi trei zile de examen scris cu teorie si spete: Civil si procedura; oepa; penal si procedura penala.

Alte discuții în legătură

Admitere barou 2015 manuale AvSD AvSD Buna ziua, ce [b]manuale si carti de teste[/b] folositi pentru a invata pentru admitere? Eu am studiat in cadrul facultatii dupa codurile vechi si m-ar ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2011 jason jason Am creat acest nou topic, chiar de pe acum, deoarece sunt direct interesat de examenul de admitere in Barou, ce va avea loc la anul, insa nu cred ca sunt ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2014 manuelle manuelle Buna ziua. Pentru admiterea in barou 2014 la Penal trebuie invatat de pe noul cod? Acesta intra in vigoare in februarie 2014. Lucrarile de specialitate dupa ... (vezi toată discuția)