Buna ziua, anul trecut(2011) in noiembrie m-am angajat la o firma ca lacatus mecanic eu avand diploma de operator calculator am incheiat cu firma un contract aditional de formare profesionala. Durata contractului este de un an, avand urmatoarele clauze: Angajatul sa ramana minim trei ani dupa terminarea prezentului contract iar in caz de demisie se va plati 200 ron/luna timp de un an. Intrebarea mea este, eu mai sunt nevoit sa le platesc banii acestia daca plec ?Avand in vedere ca am facut cateva cursuri de lacatus dar ei zic ca nu pot sa imi dea o diploma/certificare in domeniu pentru ca nu sunt autorizati/acreditati ceva de genul asta. Si m-au pus sa fac alte cursuri de gauritor filetator saptamana asta, si nu am fost de acord , doresc sa imi dau demisia. Nu mi-au dat nici o calificare, certificare ca lacatus.
Bine 2 ani pentru Calificare dar pentru Formare Profesionala adica fara calificare nu se aplica
Art. 205. - (1) Contractul de adaptare profesională este un contract încheiat pe durată determinată, ce nu poate fi mai mare de un an ??
Acela este un contract de adaptare profesionala la care va referiti dvs ... acesta se încheie în vederea adaptării salariaţilor debutanţi la o funcţie nouă, la un loc de muncă nou sau în cadrul unui colectiv nou.
Acesta este un contract accesoriu la contractul individual de munca.
Cazul meu este asa. Am fost angajat in 04.2012 3 luni proba / dupa anexa la contract perioada nedeterminata si in 10.2012 am semnat anexa la contrat pentru formare profesionala. Cursurile a fost pentru a imi atribui noi sarcini pe sisteme informatice pe care nu aveam experienta.