avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 705 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Decl. 394
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Decl. 394

Buna ziua,

In decl. 394 trebuie trecuta achizitie intracomunitara de servicii publicitate Google Adwords pe care o declar in decl. 390Vies? Sau se trece doar in decl. 300?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 00:37, 21 Octombrie 2012
Va intreb pt ca in citatul de mai jos scrie asa;

Instructiunile de depunere si completare a formularului (394) "Declaratie informativa privind livrarile/prestarile si achizitiile efectuate pe teritoriul national, in Anexa nr.2, precizeaza:

"Se completeaza cu valoarea cumulata inscrisa in facturile emise/primite, pentru fiecare cod de inregistrare in scopuri de TVA, ale partenerilor de tranzactii.
Exceptie fac valorile totale inscrise in facturile aferente tranzactiilor pentru care se aplica taxarea inversa, care se completeaza pe acelasi formular, separat fata de celelalte operatiuni, pentru fiecare partener. ".

ce vrea sa insemne asta?
Numai persoanele impozabile înregistrate în scopuri de TVA în România conform art. 153 din Codul fiscal, care au realizat, pe teritoriul României în perioada de raportare, livrari de bunuri, prestari de servicii si achizitii de bunuri si servicii catre/de la alte persoane impozabile înregistrate în scopuri de TVA în România. Se declara toate operatiunile impozabile realizate pe teritoriul national, cu alte persoane impozabile înregistrate în scopuri de TVA în România pentru care exigibilitatea intervine în perioada de raportare:

[ link extern ]

D394 este o declaratie informativa, nu o declaratie fiscala.

D394 nu are legatura cu achizitiile intracomunitare. Se completeaza numai de catre platitorii de TVA din Romania, stimata doamna.
Multumesc foarte mult pentru rabdarea avuta cu mine.

M-am apucat sa completez decl. 300. Este corect daca am achizitie intracomunitara de servicii publicitate sa completez astfel:
1. rd. 5.1 cu baza achizitiei intracomunitare si tva aferent
2. rd. 12 cu baza achizitiei intracomunirare si tva aferent
3. rd. 7.1 cu baza achizitiei......................................
4. rd. 20.1 cu baza achizitiei..............................

Mi-ati spus ca rd. 7.1 trebuie sa fie egal cu rd. 20.1 din decl. 300 si S din decl. 390, dar rd. 5.1 nu trebuie sa fie egal cu rd. 12 din decl. 300???
Am cautat acum si am gasit toate corelatiile pe care trebuie sa le aveti intre aceste doua declaratii:

[ link extern ] /

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

D394_semestrul ii 2011 mirelanicola.72 mirelanicola.72 Declaratia 394 trebuie sa contina si achizitiile cu taxare inversa efectuate pe teritoriul Romaniei? Si cele intracomunitare? Multumesc anticipat pt. ... (vezi toată discuția)
Factura achizitii intracomunitare decl.300 si 390. bogdan1955 bogdan1955 Firma platitoare de TVA,din Romania,inregistrata in ROI,face o achizitie intracomunitara-masina folosita-(nu intra in categoria second-hand)din Olanda,dela o ... (vezi toată discuția)
Achizitie intracomunitara antonia_m09 antonia_m09 O soc.com din Romania, platitoare de TVA achizitioneaza din Italia de la o societatea platitoare de tva (cod fiscal valid) materiale auxiliare utilizate ... (vezi toată discuția)