avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 604 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Platitor sau neplatitor de tva?
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Platitor sau neplatitor de tva?

Buna seara.
Am o intreprindere individuala neplatitoare de tva ce are ca obiect de activitate comertul cu amanuntul, dar intentionez sa fac o cerere pentru a trece la platitor de tva. Care varianta ar fi mai avantajoasa in cazul meu, avand in vedere ca la toate facturile, cu chiria , utilitati, marfa platesc TVA. Este mai bine sa raman la neplatitor sau ar trebui sa trec la platitor de tva?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: LauraE , utilizator 13:31, 23 Octombrie 2012
Marfurile nu le achizitionati tot cu TVA de la majoritatea comerciantilor?
Ba da, inclusiv marfa de la comercianti. E un magazin cu haine pentru copii.
In acest caz, ar fi ideal ca societatea sa devina platitoare de TVA. Dar este numai parerea mea.:)
Ultima modificare: Sâmbătă, 20 Octombrie 2012
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
Sistemul T.V.A. este astfel facut incat nu este avantajos sa fii neplatitor daca cel caruia ii vinzi este platitor.

Comerciantul cu amanuntul este ultima veriga in lant si este avantajat de statutul de neplatitor de T.V.A.
Daca deveniti platitor de TVA o sa platiti TVA nu numai la utilitati si chirie dar si pentru profitul adaugat si cheltuielile la care nu deduceti TVA precum salarii, 50% din carburant etc. La inceput nu o sa platiti TVA, functie de stocul de marfa, dar dupa ceva timp veti plati TVA la stat. Plus ca trebuie sa depuneti decont de TVA. Si de nu va convine s-ar putea sa nu mai puteti reveni la neplatitor.

Alte discuții în legătură

Trecere la neplatitor de tva cactusul cactusul Cum se face o ajustare de TVA (monografie) la o firma magazin cu amanuntul pentru trecere la neplatitor de TVA? Daca preturile raman neschimbate si/sau daca ... (vezi toată discuția)
Platitor sau neplatitor tva in comert? jevelson jevelson Am preluat o firma care este neplatitoare de TVA si are activitate de comert. Adaosul practicat este intre 20-25%. Merita sa trec ca platitor de TVA (avand in ... (vezi toată discuția)
Companie neplatitoare de tva userSRL userSRL Buna ziua. Doresc sa deschid o firma de comert electronic si sunt cam nelamurit in ceea ce priveste TVA-ul. Daca am sa declar compania neplatitoare de TVA ... (vezi toată discuția)