As dori sa stiu daca un dispozitiv tip scoica poate fi asezat pe scaunul din fata al masinii , cu spatele catre directia de mers. Codul rutier nu specifica nimic in acest caz. Sau ma insel?
din vehementa dvs. inteleg ca aveti pana in 30 de ani si un copil in varsta de 3 luni, sa va traiasca. aceeasi urare ptr @yryelena. eu am un baiat care si-a facut luna trecuta carte de identitate, asa ca am cam uitat cum era treaba cu regurgitatul:), se ocupa sotia cu "problema".;)
ideea este ca noi polemizam aici daca este legal sau nu sa transporti un copil cu varsta pana in 12 ani pe locul din fata si in special un bebeu aflat intr-un dispozitiv special.
cand pleci la drum cu odorul esti constient ca individul o sa inceapa sa urle, sa planga, sa faca caca, inclusiv sa regurgiteze astfel incat sa fii nevoit sa opresti si sa iei masurile necesare (luat in brate, batut pe spate sa ragaie, pupat, etc.)
daca il ai langa tine pe scaunul alaturat si se intampla sa regurgiteze ce faci, rezolvi problema in mers sau te opresti? nu faci acelasi acelasi lucru pe care l-ai face daca s-ar afla pe bancheta din spate?
asa cum am spus anterior, testele euroncap au demonstrat ca locul cel mai sigur ptr un copil aflat intr-un dispozitiv omologat este pe bancheta din spate si in plus se sustine ca nu este recomandat sa il pui pe locul din fata.
parerea mea este ca daca te opreste politaiul cel rau si vei incepe sa ii explici subtilitatile hg1391, pana il lamuresti, acesta va aplica art. 102 si apoi te va trimite la instanta sa continui motivarea pentru anularea procesului verbal de contraventie.:)