avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 638 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Ce inseamna:Pentru a se comunica copia actiunii?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Ce inseamna:Pentru a se comunica copia actiunii?

Am un proces cu o societate,pe 22 oct. sa dat solutie cu aminare in decembrie,cu:pentru a se comunica copia actiunii.Ce inseamna acest lucru?In proces societatea cere o suma de bani,eu am depus la dosar niste acte prin care contest suma ceruta.
Cel mai recent răspuns: smeagull , utilizator 11:34, 24 Octombrie 2012
Buna ziua,

sintagma "ca sa i se comunice copie actiune" inseamna ca instanta a amanat cauza pentru a se trimite cu posta sau prin agent procedural o copie a actiunii care a declansat acel proces.
In cazul in care s-a ramas in pronuntare comunicarea actiunii nu se poate face fara o repunere pe rol. Prin urmare nu are logica aceasta comunicare dupa ramanerea in pronuntare. Ceva nu este corect inteles ori mentiunea respectiva este gresita. avocatul care va reprezinta va va da lamuririle necesare.

Zi buna,
Avocat Constantin Boncu
@mario77t: procesul s-a amanat pentru ca dvs. nu ati primit de la inceput copie dupa actiunea prin care societatea v-a dat in judecata.
In mod normal trebuia sa primti o astfel de copie odata cu prima citatie.
La primul termen, judecatorul a observt ca nu ati primit copie, desi trebuia sa primiti, si a amant pocesul.
Daca at fost in sala, trebuie ca ati primit copia. Daca nuati fost in sala, urmeaza sa o primiti prin posta.
Pana la termnul din decembrie dvs. trebuie sa cititi ce vi se cere. Daca doriti, puteti sa raspundeti in scris la pretentile angajatorului.

@costiboncu: initiatorul nu ne zice nici un moment ca are cauza in pronuntare.
Cred ca formularea din measjul initial "s-a dat solutie cu amanare" este o neintelegere a user-ului, ce vine de pe portal.just.ro, unde rezultatul fiecarei infatisari / incheieri apare sub capatul de tabel "solutie".
Este o simpla amanare, justficata sau nu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Perimare proces suspendat (plângere contravetionala) Vasilica80 Vasilica80 Buna ziua Am deschis un proces prin care contest o amenda primita pentru neplata rovinietei. La primul termen s-a suspendat judecata pentru ca nu am depus ... (vezi toată discuția)
Proces lilicrin lilicrin De cate ori poti amana un proces? #-o (vezi toată discuția)
Amanare pronuntare in proces civil AurelianDan AurelianDan Buna ziua, Ce inseamna :\"Tip solutie: Amână cauza Solutia pe scurt: Amana pronuntarea la data de 27.01.2020, pronuntarea hotararii se va face prin punerea ... (vezi toată discuția)