avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 647 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract pe perioada determinata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract pe perioada determinata

Buna ziua,
Sunt angajata a Directiei de Asistenta sociala a jud. Hd. lucrand la un camin de batrani ca bucatareasa.Problema care o ridic eu este ca lucrez in acelasi loc de peste 5 ani si-n toata aceasta perioada mi s-a incheiat contract de munca pe perioada de cate un an <pe perioada determinata>.Patronul <angajatele suntem ale directiei iar caminul apartine unui cult religios reprezentat de un asa zis patron> caminului ne tot ameninta ca nu ne prelungeste contractul daca nu facem tot ce-si doreste familia lui.
Ce spune noul Cod al muncii despre acest caz?
Multumesc ptr intelegere
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:18, 25 Octombrie 2012
Codul Muncii nu prevede obligativitata prelungirii duratei c.i.m. de catre angajator ...
Daca sunteti angajatele Directiei de Asistenta Sociala, nu aveti patron. Reprezentantul cultului religios nu va poate angaja sau concedia de la DGAS. Ar trebui sa vedeti exact cu cine aveti un raport de munca, intucat conf Codului Muncii, nu se pot incheia CIM pe durata determ decat maxim 3 ani, iar dvs lucrati deja de 5 ani.
Domnului Florin Cioca
Clar suntem angajatele Directiei de Asistenta Sociala.
Patron se CONSIDERA DE CATRE EL administratorul caminului de batrani la care noi prestam programul de lucru.El este pe o mana cu conducerea DAS si ne tot ameninta ca EL ne da afara cand vrea el daca nu-i spalam la fund pe cei din familia lui.
OK ...Codul muncii spune ca nu se poate incheia pe mai mult de 3 ani pe perioada determinata dar cei de la Hunedoara o fac de 5 ani si fara frica.
Codul Muncii mai prevede :
art.82
(4) Intre aceleasi parti se pot incheia succesiv cel mult 3 contracte individuale de munca pe durata determinata.
(5) Contractele individuale de munca pe durata determinata incheiate in termen de 3 luni de la incetarea unui contract de munca pe durata determinata sunt considerate contracte succesive si nu pot avea o durata mai mare de 12 luni fiecare.

Asadar, un c.i.m. pe durata determinata se poate incheia pe maxim 60 de luni ...
freeelis a scris:

............ nu pot avea o durata mai mare de 12 luni fiecare.

Asadar, un c.i.m. pe durata determinata se poate incheia pe maxim 60 de luni ...


"fiecare contract nu poate avea o durata mai mare de 12 luni". De unde ati scos ca "un contract" pe durata determ poate avea 60 de luni?:(
Vorbim aici de 3 contracte si nu de unul singur prelungit de 2 ori. Conf art 84 CM "contractul individual de muncă pe durată determinată nu poate fi încheiat pe o perioadă mai mare de 36 de luni."
Cand prelungesti durata unui contract, ai acelasi contract si nu unul nou. De aceea legiuitorul da termenul de 3 luni in care se poate incheia un nou contract.
@peugen ne-a sesizat ca i se intocmeste anual cate un CIM pe durata determ, deci au trecut cele 3 prelungiri, mai ales ca CM s-a modificat in 2011 cand, inteleg eu, era la al 4-lea CIM.

@peugen
sesizati ITM Hunedoara cu privire la problema dvs si vedeti ce raspuns primiti. Oricum noi nu va putem rezolva problema de aici, mai ales ca administratorul caminului are un asemenea comportament.

Alte discuții în legătură

Diferenta dintre incheierea a 3 cim succesive si/ sau prelungirea prin act aditional a aceluiasi contract in interiorul perioadei de 36 de luni Herra_ Herra_ [quot]De cate ori poate fi prelungita durata determinata a unui CIM? 4 Legiuitorul a inteles sa reglementeze prelungirea contractului ... (vezi toată discuția)
Ce pot face? peugen peugen Buna ziua, Sunt angajata a Directiei de Asistenta sociala a jud. Hd. lucrand la un camin de batrani ca bucatareasa.Problema care o ridic eu este ca lucrez ... (vezi toată discuția)
Contract de munca pe perioada determinata prelungit? luminita_gab luminita_gab un contract de munca incheiat pe perioada determinata, poate fi prelungit? in ce conditii? pentru ce perioada! (vezi toată discuția)