avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 540 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... desfacerea contractului individual de munca pt absente ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

desfacerea contractului individual de munca pt absente nemotivate

am mai multi angajati care lipsesc nemotivat de mai mult de o luna de zile ce pot sa fac in cazul lor? cum pot sa le desfac contractul ?
Cel mai recent răspuns: andre_ya , utilizator 21:57, 6 Iunie 2011
Nu exista asa ceva ... la firma de la care sunteti detasata nu aveti cum sa fiti pontata absent nemotivat, atata timp cat aveti decizie de detasare ..numai daca nu s-a revocat detasarea si pe dvs nu v-au anuntat.
Firma de la care am fost detasata ( amandoua i apartin si punctul de lucru este acelasi, deci detasarea a fost doar in acte) cred ca a declarat-o falimentara la 31.12 2010.

Acum nu stiu cum ramane...detasarea valabila de la 1.01.2011 sau probabil lipsa activitate si poate ( ma gandesc ) ca s-a anulat detasarea.

Deci sunt in situatia in care firma care m a detasat s-a declarat falimentara si automat fara angajati iar la firma unde am fost transferata inca fara CIM....deci cred ca nu apar nicaieri



Cel mai bine este sa va interesati mai bine despre aceasta situatie inainte de a merge la convocare si sa reveniti cu noi detalii pentru a incerac sa va ajutam ....
Fiind acelasi patron, acelasi sediu...unde sa ma prezint?

Este o razbunare din partea lui probabil pt a nu plati contributiile si pt a avea lipsa in activitate sau...o metoda mai noua de a concedia angajatul .Poate spune ca nu m-am prezentat la convocare desi ne vedem zilnic si astfel se desface contractul...cat de simplu!
La sediul angajatorului care v-a detasat ... daca este acelasi patron, mergeti la el si vedeti ce va spune.

Alte discuții în legătură

Demisie laryssa laryssa As dorii o opinie referitoare la urmatorul caz daca se poate : In 2007 de la firma noastra un fost angajat a plecat fara sa faca cerere de demisie. Carnetul ... (vezi toată discuția)
Cercetare dispciplinara ! habibi habibi Buna ziua ! Pt absente nemotivate am convocat salariatii respectivi, acestia nu s-au prezentat , ma gandesc acum ... intocmesc procesul verbal si apoi decizia ... (vezi toată discuția)
Concediere salariat pe motiv de neprezentare la locul de munca FSimona FSimona un salariat poate sa fie concediat daca nu s-a prezentat mai multe zile la locul de munca nemotivat? dupa cate zile poate sa fie concediat? (vezi toată discuția)