avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... abuzurile patronilor nepedepsite
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

abuzurile patronilor nepedepsite

am lucrat ca sofer pe camion de 40 tone si am fost concediat pentru ca am refuzat sa incalc regulamentul 561/2006 referitor la timpii de lucru si de odihna.Nu am primit salariul pe ultimile doua luni.Nu pot sa ma angajez in alta parte fiindca potentialii angajatori cer referinte de la firma care m-a concediat abuziv,iar acestia mint ca sa se razbune.Ce pot sa fac?
Cel mai recent răspuns: mihainita , utilizator 12:14, 29 Octombrie 2012
justice123

Amenda a fost aplicata pentru nerespectarea SSM, ati spus-o chiar dvs. :D

Iar ITM-ul da amenzi pentru neaplicarea masurilor in urma controalelor... indirect pentru neplata salariilor ce-i drept...

Demonstratia dvs. este cel putin ilara. O puteti insa proba in instanta...
Ultima modificare: Joi, 25 Octombrie 2012
Dragos Stefan, Consultant resurse umane
Ok. Pot sa vad ca vi s-a parut ilar exemplul cu angajatorul care rupe mana angajatului :) fiindca n-am vrut sa dau tot un exemplu prea abstract, dar nu inteleg cum nu faceti legatura intre o relatie de munca, cum ar fi salarizarea, implicit lipsa ei, si sanatatea in munca ce decurge din relatiile de munca. Nu mai continui subiectul. Evident si dovedit, ITM-ul sanctioneaza abuzurile patronilor dar nu mereu, ca sa revenim la subiect, si am incheiat
Ultima modificare: Joi, 25 Octombrie 2012
justice123, utilizator
Inspectorii ITM nu pot fi camere de luat vederi, cand vin in control se bazeaza pe niste declaratii luate de la angajati, pontaje, etc.
Daca angajatii nu declara, de frica sa nu-si piarda locurile de munca, sincer, ITM-ul nu prea are ce sa faca!
Nu vreau sa contest decizia de concediere, mi-am riscat viata si libertatea incalcind legile si reglementarile din domeniu {transporturi} si nu mai vreau sa continui.Nu vreau decit sa recuperez ultimele doua salarii si sa-mi gasesc un alt loc de munca.
In acest sesn, nu aveti la indemana decat doua modalitati , care se pot exercita concomitent:
sesizarea ITM-ului si/sau actiunea in instanta.

Alte discuții în legătură

Neplata salarii cry23 cry23 As avea si eu o intrebare: firma la care lucrez nu a mai platit salariile din august si nimeni nu ne-a comunicat absolut nimic. Firma are administrator ... (vezi toată discuția)
Control itm tudor64 tudor64 Buna seara,in primul rand multumesc pentru timpul acordat,a o intrebare;Am lucrat la o firmă de pază unde nu mi sau plătit unele drepturi salariale,in ... (vezi toată discuția)