avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contestatii decizii concediere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contestatii decizii concediere

Am fost salariata cu doua CIM-uri cu norma fractionata de 4 ore fiecare.

Mi s-a cerut sa fac un fals in acte(sa trec un pret dublu prejudiciind o unitate sanitara).In urma refuzului meu am fost concediata in aceeasi zi de pe ambele posturi.Preavizele au fost emise cu o data inexistenta in calendar (31 februarie) , iar deciziile de concediere cu data anterioara (31 ianuarie).

In decizii s-a specificat ca inceteaza CMI-urile in aceeazi zi(1 februarie).
Mi s-au acordat 20 de zile preaviz pentru ambele posturi (in total).

Motivele sustinute de doamna director au fost de natura economica (art 65 - 67 din CM).Mi s-au desfiintat ambele posturi,dar in aceeasi zi pe unul din posturi a fost angajata o colega.

In primele zile ale preavizului am fost impiedicata sa lucrez in biroul meu,inventarierea inopinanta facandu-se fara participarea mea(unul din posturile mele fiind de gestionar).Contabilele (nou angajate) care detin gestiunea verificata a unitatii au facut parte din comisia de inventariere.Mi s-au scos lucrurile afara din birou,am fost agresata fizic si verbal de catre doamna director si colegi.S-a schimbat butucul de yala de la usa biroului meu,mi s-a pus doua zile nemotivate cu toate ca am fost la serviciu,condica a fost ascunsa,am fost scoasa fortat de jandarmi din biroul de lucru etc.

Am facut sesizari la DSP Iasi,la ITM,la Parchet.DSP-ul a facut audit intern si a gasit iregularitati sesizand Camera de Conturi.ITM-ul a facut doua controale,au gasit nereguli.Parchetul a trimis sesizarea la Politie si un ofiter m-a chemat pentru detalii.

Am deschis proces la litigii de munca,am depus acte concludente,memorii dar am pierdut procesul.In ziua procesului au fost 4 elemente care mi-au dat de gandit:

a.doamna avocat al partii adverse mi-a cerut sa lasam dosarul la sfarsit;
b.doamna Presedinte a sarit peste dosar;
c.doamna Presedinte i-a inmanat doamnei avocat al partii adverse documente de la sfarsitul dosarului,eu neprimind nici o explicatie;
d.doamna avocat al partii adverse i-a inmanat doamnei Presedinte documente, eu neprimind nici un duplicat al acestora.

Intrucat situatia financiara a familiei este grea,am datorii mari as dori sa fac niste pasi legali pana la primirea hotararii scrise.Doresc sa merg si la alte institutii competente.

Care ar fi demersurile pe care trebuie sa le fac acum?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:54, 27 Octombrie 2012
freeelis a scris:

In mesajul initial se specifica : Am deschis proces la litigii de munca,am depus acte concludente,memorii dar am pierdut procesul.


Mda, am observat.
Totusi, nu avem nicio informatie despre pretentia concreta. Initiatorul nu ne spune "am contestat decizia de concediere". Nici nu ne spune pe care dintre cele doua decizii de concediere l-a contestat (trebuie ca au fost doua decizii, care au incetat doua cim-uri).
Nu ne pune daca a stiut de termenul in care pot fi contesate si daca l-a respectat...
Le-o fi contesta impreuna, pin aceeasi actiune?
O fi cerut reintegrarea? Salarii? Daune? O fi invocat motive de forma a deciziei? De fond? Nulitate absoluta, ceva?
Din cate stim noi, poate a formulat o actiune imprecisa si mult peste termen.

Memoriile ar fi putut fi depuse inainte de primul termen, de aceea m intrebat cand s-a terminat procesul (off topic: chiar si cuvantul memoriu ma duce cu gandul la ceva suficient de ... imprecis si stufos, care mai mult sa bata apa in piua decat sa se incadreze in regulile de procedura civila / in plus, sarcina pobe nu era la initiator, nu vad rostul memoriilor)
Oricum, daca actiunea e tardiva, actele apreciate drept concludente de reclamant nu mai valoreaza nimic
Ultima modificare: Vineri, 26 Octombrie 2012
smeagull, utilizator
In litigiile de munca, chiar daca sarcina probei nu o are salariatul , acesta are dreptul de a propune probe in sustinerea cererii sale ... posibil ca angajatorul sa depuna anumite acte , insa poate fi necesara o cercetare la fata locului sau chiar o expertiza , probe pe care pe poate propune salariatul sau chiar instanta in baza rolului activ.
freeelis va rog daca puteti sa-mi spuneti unde functioneaza Inspectia Judiciara.

smeagull cand s-au strigat dosarele totul a decurs normal pana la nr 50.dosarul meu era 51 dar la strigare s-a trecut de la dosarul 50 la dosarul 52,acestea fara nici o cerinta oficiala.
M-am ridicat in picioare si am spus doamnei Presedinte ca dosarul meu nu a fost strigat iar dumneaiei a afirmat ca nu era trecut pe lista.

Am studiat minutios dosarul in arhiva si am constatat ca dosarul era in regula,nu era nici o restanta.Am depus acte in dublu exemplar.Cand doamna avocat a unitatii a inmanat doamnei Presedinte inscrisuri eram la ultimul termen,mie nu mi-a inmanat duplicatul inscrisurilor si nu am primit nici o explicatie.

Procesul a inceput pe 29 februarie ac si pronuntarea a fost pe 24 octombie.(au fost 5 termene de judecata).CIM-urile au incetat pe data de 29 februarie si in aceeasi zi am depus contestatia.Am solicitat anularea deciziilor de concediere, anularea deciziei de sanctionare, reintegrarea in posturile avute anterior concedierii, plata salariilor din urma.Am invederat instantei ca unul din posturi nu s-a desfiintat realmente.Am initiat actiunea pentru ambele decizii de concediere.

Cazul fiind foarte complex,fiind implicate si alte institutii am inaintat doua memorii detailand aspectele litigiului.Dosarul are peste 350 de pagini.

Motivele financiare m-au impiedicat sa fiu asistata de un avocat, in schimb domna avocata a unitatii este o fosta judecatoare si consilier la Directia Muncii.

În conformitate cu dispoziţiile art. 60 din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, începând cu ianuarie 2005 la Consiliul Superior al Magistraturii a început să-şi desfăşoare activitatea Direcţia Inspecţiei judiciare.

Contact :
E-mail: ij@csm1909.ro
Fax: 021 322 62 96

Detalii :
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Va rog ajutati-ma cu un raspuns referitor la contestatia asupra deciziei de concediere aaae aaae Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea problema: In data de 17.05.2011 am primit o scrisoare recomandata prin care mi se anunta intrarea in ... (vezi toată discuția)
Nu se mai studiaza dosarele in sala? Niunin Tiberiu Niunin Tiberiu Ieri la un proces civil in care eram parte, am ramas uimit cand m-am izbit de refuzul grefierei de a-mi da dosarul spre studiu pana sa intre in sala completul ... (vezi toată discuția)
Avocat cu mata-n sac cristiancs cristiancs La ultimul termen al procesului (litigiu de munca),avocatul partii adverse a depus la dosar doua exemplare diferite din actele solicitate de instanta:un ... (vezi toată discuția)