Media Intră în comunitate
avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 5321 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: Împreună cu 10 specialiști de la EY România, KMPG România, Viboal FindEx și Dobrinescu Dobrev discutăm despre: TVA în comerțul electronic, SAF-T, analiza de risc fiscal etc. Rezervă loc și participă!

Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Vandalizare autoturism
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Vandalizare autoturism

Buna ziua,

Astazi, avand de efectuat un drum cu trenul in afara localitatii , am fost nevoit sa-mi parchez masina intr-o zona apropiata garii.

Am cautat in mod special un loc de parcare fara plata, nemarcat. In cele din urma am gasit 'intre blocuri' un astfel de loc si am parcat. Nu am blocat cai de acces auto sau pietonale, nici alte autoturisme. La intoarcere, 10 ore mai tarziu, mi-am gasit masina cu un stergator rupt (si disparut/furat) probabil de proprietarul autoturismului care m-a si blocat - sau cel putin a incercat.

Tin sa mentionez ca parcarea era in proportie de 80% goala la momentul intoarcerii. Nu este o parcare cu plata sau privata, este mai mult o zona libera neasfaltata folosita ca parcare. (fara tablite, marcaje, T-uri, etc.)

Tind sa cred ca vinovatul este posesorul masinii ce a incercat sa ma blocheze. (3 alte masini in parcare, 18 locuri libere, el hop top la 2 cm in spatele meu)

Planuiesc sa vizitez zilnic timp de ~1saptamana parcarea respectiva, sa vad daca exact aceeasi masina va parca pe locul respectiv -- cel mai probabil e un caz de locatar care si-a insusit respectivul loc fara sa aiba drept legal asupra lui (si isi face propria dreptate pentru un loc neplatit).

Pot sa depun o plangere la Politie pentru furtul stergatorului? Doresc sa merg sa-l reclam pe vinovat (daca se arata a fi 'locul lui') pentru furt, dar nu stiu in ce masura voi fi luat in seama fara dovezi/martori. Care sunt sansele mele? Dar daca sunt martori? (doresc in prima faza sa discut cu locatarii din zona si sa aflu cine este proprietarul masinii respective pentru a-l putea confrunta si a-i da ocazia de a rezolva problema pe cale amiabila -- dar daca nu...)
Ultima modificare: Sâmbătă, 27 Octombrie 2012
m0rpheus04, utilizator
sansele sunt foarte mici.
sa ne gandim ca "vinovatul" nu e vinovat situatie in care el va putea face plangere apoi pentru denunt calomnios.
daca un copil in joaca a rupt stergatorul su poate din teribilism ?
trebuie sa si gasiti un martor ca cel pe care il banuiti este vinovat , altfel...........
Asta si incerc. De asta am intrebat, in cazul in care am martor, mai am sanse? Cineva care sa imi confirme ca el a fost, sau daca nu macar sa il confrunt sa ii observ reactia. Sunt aproape sigur ca el a fost. Un copil in joaca sau teribilism nu rupea un stergator si-l ridica pe celalalt. Daca respectivul mai are antecedente sau plangeri depuse tot pe acelasi motiv, nu cred ca politia ar ignora.
Ultima modificare: Sâmbătă, 27 Octombrie 2012
m0rpheus04, utilizator
reactia nu are nici o treaba ca raspunderea.
nu puteti dovedi ca el a fost = nu va puteti recupera paguba si nici nu va fi tras la raspundere.
Ati incercat sa rezolvati intr-un mod amiabil cu persoana in cauza?Oricum este foarte multa bataie de cap pentru un simplu stergator,credeti-ma.Recent am fost intr-o situatie similara,insa am avut capota zgariata cel mai probabil cu o cheie si usa din stanga,stiam cine facuse acest lucru,insa nu era nimeni dispus sa vina ca martor sau posibil sa nu-l fi vazut nimeni asa ca am ramas cu paguba,nici nu am depus plangere,oricum nu ar fi fost o prioritate pentru politie un caz atat de banal si nesustinut de dovezi si de alfel exista posibilitatea cat de mica in care masina sa fi fost vandalizata de altcineva...Numai bine.
Am dat in cele din urma de vinovat, dar nu am ajuns la o intelegere. Mi-a spus pe un ton foarte agresiv (de parca eu i-as fi distrus masina) ca locatarii blocului din zona s-au inteles pe locuri si ca locul respectiv era al dansei. Am rugat-o sa imi arate in acest caz un act care sa dovedeasca acest lucru, moment in care mai sa nu-mi sara in cap. Oricat am incercat sa ii explic ca metoda la care a recurs este una inacceptabila, chiar daca as fi incalcat proprietate privata, nu am ajuns la un consens, si mi-a trantit un "noh atunci du-te la politie, ma doare-n c*r, bucura-te ca nu ti le-am rupt pe amandoua". Cam asa s-a incheiat discutia. De dovedit nu am cum sa dovedesc, deci o voi lasa balta. Ma impac cu gandul ca sunt mai bun decat ea...deh, mahalagioaica de Romania.

Va multumesc pentru timpul si sfaturile acordate.

Numai bine.
Ultima modificare: Miercuri, 31 Octombrie 2012
m0rpheus04, utilizator

Alte discuții în legătură

Citatie la politie pentru distrugere FlagellumDei FlagellumDei Buna Ziua. Astazi am primit o citatie la politie in calitate de reclamat pt. distrugere. Nu stiu sigur, dar banuiesc pentru ce sunt reclamat. Deseori seara ... (vezi toată discuția)
Blocat in parcare terminus1 terminus1 Buna, pe o straduta, drum public, circulatie in ambele sensuri, masini parcate de o parte si de alta a strazii, iar de o parte si de alta a strazii sunt case, ... (vezi toată discuția)
Distrugere/ zgariat autoturism Waky Waky Buna seara, postez aici in speranta ca voi gasi cea mai buna cale de a mi se face dreptate. Acum doua seri am ridicat stergatorul unui vecin care ... (vezi toată discuția)