avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 566 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Vandalizare autoturism
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Vandalizare autoturism

Buna ziua,

Astazi, avand de efectuat un drum cu trenul in afara localitatii , am fost nevoit sa-mi parchez masina intr-o zona apropiata garii.

Am cautat in mod special un loc de parcare fara plata, nemarcat. In cele din urma am gasit 'intre blocuri' un astfel de loc si am parcat. Nu am blocat cai de acces auto sau pietonale, nici alte autoturisme. La intoarcere, 10 ore mai tarziu, mi-am gasit masina cu un stergator rupt (si disparut/furat) probabil de proprietarul autoturismului care m-a si blocat - sau cel putin a incercat.

Tin sa mentionez ca parcarea era in proportie de 80% goala la momentul intoarcerii. Nu este o parcare cu plata sau privata, este mai mult o zona libera neasfaltata folosita ca parcare. (fara tablite, marcaje, T-uri, etc.)

Tind sa cred ca vinovatul este posesorul masinii ce a incercat sa ma blocheze. (3 alte masini in parcare, 18 locuri libere, el hop top la 2 cm in spatele meu)

Planuiesc sa vizitez zilnic timp de ~1saptamana parcarea respectiva, sa vad daca exact aceeasi masina va parca pe locul respectiv -- cel mai probabil e un caz de locatar care si-a insusit respectivul loc fara sa aiba drept legal asupra lui (si isi face propria dreptate pentru un loc neplatit).

Pot sa depun o plangere la Politie pentru furtul stergatorului? Doresc sa merg sa-l reclam pe vinovat (daca se arata a fi 'locul lui') pentru furt, dar nu stiu in ce masura voi fi luat in seama fara dovezi/martori. Care sunt sansele mele? Dar daca sunt martori? (doresc in prima faza sa discut cu locatarii din zona si sa aflu cine este proprietarul masinii respective pentru a-l putea confrunta si a-i da ocazia de a rezolva problema pe cale amiabila -- dar daca nu...)
Ultima modificare: Sâmbătă, 27 Octombrie 2012
m0rpheus04, utilizator
masina parcata pe locul altuia ( vinovata) dimineata m-am trezit cu 4 roti taiate ..... nu am avut cum sa dovedesc ca proprietarul locului de parcare a facut asta .
Merita o plangere penala respectiva persoana daca asta a fost atitudinea ei,nu trebuie sa tolerati asemenea comportament,nu avea nici un drept sa va rupa stergatoarele.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Citatie la politie pentru distrugere FlagellumDei FlagellumDei Buna Ziua. Astazi am primit o citatie la politie in calitate de reclamat pt. distrugere. Nu stiu sigur, dar banuiesc pentru ce sunt reclamat. Deseori seara ... (vezi toată discuția)
Blocat in parcare terminus1 terminus1 Buna, pe o straduta, drum public, circulatie in ambele sensuri, masini parcate de o parte si de alta a strazii, iar de o parte si de alta a strazii sunt case, ... (vezi toată discuția)
Distrugere/ zgariat autoturism Waky Waky Buna seara, postez aici in speranta ca voi gasi cea mai buna cale de a mi se face dreptate. Acum doua seri am ridicat stergatorul unui vecin care ... (vezi toată discuția)