Buna ziua. Am cumparat un imobil in valoare de X Euro cu TVA, pret pe care dezvoltatorul imobiliat/vanzatorul mi la stipulat de la inceput incheierii precontractului de vanzare-cumparare. In momentul vanzarii, la notar, am aflat de cota redusa de impozitare, de 5% TVA, (eu indeplinind conditiile acordarii acestei reduceri), insa eu am achitat tot suma de X Euro cu tva, prevazuta la inceput. ***De TVA redus beneficiaza doar vanzatorul la plata TVA-ului, sau si eu ca cumparator ar fi trebuit, deoarece pretul initial cuprindea TVA standard, de 24%, adica ar fi trebuit sa platesc mai putin fata cat e pretul initial ??? Va multumesc
nu cred ca v-a inselat nimeni si nici dv nu v-ati inselat...cred ca vanzatorul v-a vandut ap cu 48000 euro tva inclus...nu cred ca v-a cerut pe ap 38000 + 24%
Buna seara. Ma confrunt cu urmatoarea situatie. Acum 2 ani, inainte de a ma casatori am achizionat un apartament prin programul Prima Casa cu TVA de 5%. Intre timp am reusit sa platesc creditul pentru apartament, iar acum dorim sa mai achizionam inca un apartament. In cazul in care creditul va fi luat de sotie, se poate beneficia din nou de TVA de 5% ?