Cu respect ma adresez si-mi formulez urmatoarea problema.
Am fost asociata intr-o firma cu profil "comert cu materiale...". Ulterior iesirii mele din societate, aceasta a intrat in incidenta bancara pentru neplata datoriilor comerciale.
O mare parte din contractele cu furnizorii au fost semnate de administrator sau de mine in perioada in care eram asociat, dar, desi furnizorii au fost instiintati de modificarea produsa in sociatate, acestia nu au luat nici-o masura de schimbare a contractelor comerciale sau a documentelor de garantere ( CEc, BO).
In prezent, ma aflu intr-o situatie foarte delicata si pe care nu o inteleg. M-am prezentat la instanta - judecatorie - in baza unei citatii ( OUG 119/2007), fara avocat, fara nimic - am considerat ca era vorba de o greseala. Am fost singura parte prezenta la prima ora, am cerut amanarea dosarului pentru studierea acestuia si eventual angajarea unui avocat. Judecatoarea insa, desi debitorul real si nici creditorul nu erau, mi-a refuzat dreptul la aparare si m-a judecat. Initial ma crezut pe vorbe ca nu sunt parte si a consemnat ceva de genul " exceptie...."
Dupa cateva ore apare la instanta si reprezentantul creditorului. Se redeschide dosarul si se da solutia urmatoare = someaza debitoarea sa plateasca debitul... in termen de ... Ce e de facut si ce mi se poate intampla. Multumesc mult.
Referitor la speta dumneavoastra, tin sa va supun atentiei dumneavoastra faptul ca, data temeiul de drept al actiunii creditoarei erau reprezentate de dispozitiile O.G.119/2007, tin sa va invederez faptul ca, fata de actiunea introductiva puteati prin ntampinare sa invocati exceptia inadmisibilitatii actiunii introductive, motivat de faptul ca, spre deosebire de O.G.5/2001 privind somatia de plata, actiunea introductiva intemeiata pe dispozitiile O.G.119/2007 este inadmisibila in speta dumneavoastra, intrucat acest temei se refera strict in conformitate cu art. 1 doar la contracte comerciale incheiate intre comercianti si intre comercianti si autoritatile publice, deci nu se pot aplica contractului de intretinere sau cu clauza de intretinere.
Daca doriti puteti solicita companiei noastre consultanta juridica in vederea solutionarii cauzei in calea de atac. Mentionam ca va putem ajuta atat cu redactarea caii de atac impotriva sentintei civile pronuntata impotriva dumneavoastra, precum si cu reprezentarea in fata instantei de judecata.
Nu ca as fi de accord cu se s-a intamplat cu creditorul si ca nu mi-as dori o solutie pozitiva pentru acesta intr-un final dar, nu de la mine!!!!
Nu mi s-au respectat multe drepturi fundamentale ( ART: 24, 21, 44.-pct.8, ! .... - CONSTITUTIE ) ( Directiva 2000/35/CE - Art.3 (1) (c)(ii)...... ) precum si altele pe care mi le sesizati voi oameni de bine si pe care am sa le studiez, insa ceea ce ma indigna referitor la ceea ce spune domnul T.S. este cap.IV, art. 6, lit.b..."debitorul persoana fizica" din OUG 119/2007.......... sau CAP.IV, art.7 (4) ........ Din pacate aceasta ordonanta in loc s-o citesc inainte de judecata am studiat-o dupa........ ca sa inteleg cum e posibil asa ceva......
Deasemenea CAP.II, art.2 se refera la creante certe, lichide si exigibile solicitate de creditor, dar..... pe care eu nu le pot nici contesta nici aproba intrucat, ca fost asociat, care nu are legatura nici macar cu perioada pagubirii creditorului, nu am acces la actele contabile ale societatii debitoare.
Si la urma urmei ce se intampla cu adevaratul vinovat......asociatul si administratorul din perioada cu pricina...... scapa basma curata?.... Eu nu mai inteleg nimic in tara asta.....
PLEASE HELP!!!!!!!!!!