avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu medical
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu medical

Un angajat mi-a adus concediu medical de pe data de 15 octombrie pana pe 25 octombrie 2012. eu am voie sa il dau afara in aceasta perioada, avand in vedere ca el avea demisia semnata cu data de 17 octombrie 2012?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:54, 30 Octombrie 2012
freeelis

Daca demisia era fara preaviz sau angajatorul renunta la preaviz partial sau total inaintea datei de 25.10?
Nu are cum sa intervina incetarea c.i.m. in timpul concediului medical, decat in cazul in care angajatul renunta la acesta si revenea la munca ..

Preavizul sau fara preaviz trebuie sa existe o rezolutie pe cererea de demisie .. in lipsa unei rezolutii se aplica regula in materie .. Regula in materie de incetare a contractului individual de munca din initiativa salariatului este incetarea dupa expirarea unui termen de preaviz, in conditiile art. 81 C. muncii.
Poate interveni la c.i.m pe perioada determinata.
Dar in cazul de fata, daca angajatorul a pus rezolutia pe cererea de demisie "fara preaviz", avand in vedere data cererii 17.10?
Trebuie prevazut in cerere data la care se renunta la preaviz ....parerea mea este ca data de 17.10 este data cand a depus demisia salariatul si nu data rezolutiei ...
Si a mea, dar daca? Ce face in acest caz?

Alte discuții în legătură

Preaviz mai mic de 20 de zile lucratoare Maria-Criss Maria-Criss Buna ziua, un angajat poate cere incetarea contractului de munca cu un preaviz mai mic de 20 de zile in cazul in care si angajatorul este de accord? ... (vezi toată discuția)
Demisie fara preaviz tenteamaria tenteamaria ce se intampla daca imi dau demisia fara a respecta preavizul? (vezi toată discuția)
Incetare cim girbeaelena girbeaelena Este posibil ca CIM - ul sa fii incetat cu data de 29.11. 2013 in conditiile in care mi-am dat demisia cu acordul partilor conf. art. 55 lit. B in data de ... (vezi toată discuția)