am inceput munca la 1 oct 2012,dupa ce mi s a terminat indemnizatia pt cresterea copilului,momentan sunt in preaviz,am luat concediu medical pt copil ,deoarece s a imbolnavit dar mi s a spus ca nu mi l poate plati,sa mi iau concediu fara plata.se suspenda perioada de preaviz,daca imi iau maximul de concediu fara plata?
1. Cum adica nu iti poate plati concediul medical ? in baza carui articol ti-a spus tie asta ? banuiesc ca pe medical ai cod de indemnizatie 09 , angajatorul este obligat sa iti plateasca concediul medical . La o analiza mai exacta nici macar nu plateste angajatorul , decat 5 zile din concediul medical initial, restul este suportat de bugetul FNUASS. In alta ordine de idei angajatorul iti da banii, dar in mare parte recupereaza apoi de la stat.
2. Din cate stiu eu , preavizul se suspenda doar in caz de medical. De ex. daca esti in preaviz si ai zile de concediu de odihna, preavizul nu se suspenda, banuiesc ca e la fel si in caz de conc. fara plata .
uita-te pe medicalul tau si sus in stanga scrie " viza platitorului" "motivul refuzului la plata " , angajatorul tau ce a scris ?