avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1345 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii concediu medical
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

concediu medical

am inceput munca la 1 oct 2012,dupa ce mi s a terminat indemnizatia pt cresterea copilului,momentan sunt in preaviz,am luat concediu medical pt copil ,deoarece s a imbolnavit dar mi s a spus ca nu mi l poate plati,sa mi iau concediu fara plata.se suspenda perioada de preaviz,daca imi iau maximul de concediu fara plata?

Cel mai recent răspuns: Mariralu , utilizator 16:00, 29 Octombrie 2012
1. Cum adica nu iti poate plati concediul medical ? in baza carui articol ti-a spus tie asta ? banuiesc ca pe medical ai cod de indemnizatie 09 , angajatorul este obligat sa iti plateasca concediul medical . La o analiza mai exacta nici macar nu plateste angajatorul , decat 5 zile din concediul medical initial, restul este suportat de bugetul FNUASS. In alta ordine de idei angajatorul iti da banii, dar in mare parte recupereaza apoi de la stat.

2. Din cate stiu eu , preavizul se suspenda doar in caz de medical. De ex. daca esti in preaviz si ai zile de concediu de odihna, preavizul nu se suspenda, banuiesc ca e la fel si in caz de conc. fara plata .

uita-te pe medicalul tau si sus in stanga scrie " viza platitorului" "motivul refuzului la plata " , angajatorul tau ce a scris ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contributii medical cod 09 crisadi crisadi Buna ziua Va rog, daca ma puteti ajuta, ce contributii se retin pentru indemnizatia de concediu medical pentru ingrijire copil?? Stiu ca aceasta se plateste ... (vezi toată discuția)
Risc maternal sau concediu medical? bogdanstan80 bogdanstan80 buna ziua, sotia mea este insarcinata cu gemeni si a avut deja 2 internari. i s-a spus sa stea la pat si sa ia concediu de risc maternal. salariul brut este ... (vezi toată discuția)
Impozitare concediu medical? crinarug crinarug Va rog mult sa-mi spuneti daca in cazul concediului medical (normal - incapacitate temporara de munca) in care salariatul s-a aflat toata luna februarie , se ... (vezi toată discuția)