avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1815 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general cheltuieli constituire
Discuție deschisă în Contabilitate în general

cheltuieli constituire

Buna ziua!

Firma s-a infiintat in luna august 2012. Ar avea cheltuieli de constituire in suma de 800 lei, iar pana la sfarsitul anului va avea si ceva profit.
Este obligatoriu sa le trec ca si cheltuieli de constituire pentru a le amortiza pe durata unui an sau pot sa le trec direct pe cheltuieli?
Nu as vrea sa le amortizez, deoarece pana la sfarsitul anului nu vor fi amortizate complet, si prin urmare nu voi putea distribui dividende.

Ce ma sfatuiti?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 19:07, 12 Decembrie 2012
Da, se incheie contract de imprumut, dar daca acestea sunt facute inainte de infiintarea societatii, nu se va putea taia chitanta.
Multumesc.
Si este vreo problema ca nu se taie chitanta?
Facand contract de imprumut firma va retruna banii catre persoana fizica nu?
Avand in vedere ca cheltuielile pentru infiinatare apar inainte de eliberarea CUI-ului si ca acestea sunt facute esalonat in zile diferite in ce data figureaza contractul de imprumut si pe ce suma?

Multumesc
Contractul de imprumut se va incheia zilnic pentru fiecare suma cu care societatea a fost creditata.

Ultima modificare: Miercuri, 12 Decembrie 2012
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
Am inteles,
Si in contract va aparea Societatea......in curs de infiintare , nu?

Multumesc
Daca se inregistreaza in cont 455, da. Dar corect este ca acestea sa se inregistreze in cont 456 si atunci nu mai faceti contract.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare cheltuieli de constituire dutescu maria dutescu maria Buna ziua, Am preluat o contabilitate si am gasit urmatoarea inregistrare 6811=5311 cu 20 lei ptr. este decat chitanta , este corecta inregistrarea ? (vezi toată discuția)
Contabilitate getazan getazan varog sa ma ajutati care sant inregistrarile contabile la o societate nou infiintata:capital subscris si varsat si cheltuielile de infiintare ale ... (vezi toată discuția)
Inregistrare ch. infiintare srl neplatitor de tva Mariralu Mariralu Buna ziua, Va rog sa ma sfatuiti in ceea ce priveste urmatoarele date : 1. SRL a apelat la serviciile unei societati pentru infiintare. ... (vezi toată discuția)