avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 697 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Privilegiu imobiliar
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Privilegiu imobiliar

Puteti sa-mi spuneti ce inseamna ''Privilegiu imobiliar'' pentru o asociatie si care sunt pasii de urmat pentru un apartament cu multe datorii.
Laura Ciobeica a scris:
...
Costuri sunt, din pacate. Desi legea 230/2007 spune ca aceasta actiune este scutita de taxa de timbru, de la intrarea in vigoare a NCC, se taxeaza atat cererea (100 lei) pentru extras cat si instituirea privilegiului imobiliar in favoarea asociatiei (1% din valoare restanta a imobilului). Ca sa fiti pregatiti, eu n-am fost si a trebuit sa revin cu suma.
Sfatul meu, asigurati-va ca locatarii respectivi sunt proprietarii de drept, sa aveti numele complet al acestora (trebuie mentionati ambii soti in toate formularele) si procedati la instiuirea rapida a privilegiului.
Toate formularele se gasesc la birourile OCPI.
L.C.


La Cta eu am intabulat un numar de 9 Privilegii imobiliare, zilele trecute dupa ce am consultat ce ati atasat dvs. si a trebuit sa fac cativa pasi in plus:

Pasul 1: A fost nevoie mai intai sa solicit Situatia juridica a imobilului , deoarece nu aveam nr. cadastral si nr cartii funciare iar ptr cativa nici numele proprietarului - fara taxe, am completat cererea dupa site-ul OCPI si am atasat copie xerox dupa BI al meu; termen eliberare 10 zile.

Pasul 2: Avand nr cadastru si carte funciara, am solicitat Extras de informare din cartea funciara - taxa 20 lei, cerere descarcata dupa site, copie BI si imputernicire de la asociatie ptr mine, raspuns in 2 zile; am aflat din formular si numele proprietarilor.

Pasul 3: Intabulare privilegiu in favoarea asociatiei - fara costuri, cerere descarcate dupa site, imputernicire de la asociatie, cerere a asoc. in care scrii numele debitorului ( eu am trecut doar un sot, nu ambii ), suma restanta, nr cadastru si nr intabulare, copii xerox in 2 exemplare dupa listele de plata la febr. , martie si aprilie semnate si stampilate conf cu orig. depuse intr-un dosar; eliberare dupa 2 zile.

Succes!





Felicitari @ionuti71! Inseamna ca le-au mai venit mintea la cap baietilor care-si facuse tot felul de preturi. Acum nu stiu daca ce este la CT este valabilil in RO, o sa vedem. Adevarul este ca si-asa este destul stres, dar nu ai ce sa faci, mai ales in cazul locuintelor neintabulate cu proprietari indolenti. O sa incerc si eu la IS, sa vedem cum sta treaba, mai ales dpdv - preturi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ipoteca legala in favoarea olarasu ileana olarasu ileana [b]>[/b] Asociatia de proprietari a solicitat instituirea unei ipoteci asupra apartamanetului unui locatar(proprietar) cu restante la cheltuielile de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! avem si noi un privilegiu imobiliar pe apartament ... Byageo1 Byageo1 Buna ziua! Avem si noi un privilegiu imobiliar pe apartament instituit in 2012 de catre asociatia de proprietari. Asociatia de proprietari ne a dat o ... (vezi toată discuția)
Privilegiul imobiliar si registrul de publicitate imobiliara al judecatoriei Laura Ciobeica Laura Ciobeica Buna ziua, In conditiile in care trebuie sa depun o cerere pentru inscrierea unui privilegiu imobiliar in favoarea asociatiei de proprietari si nu detin nr. ... (vezi toată discuția)