avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 189 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Incompatibilitati profesie de mediator
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Incompatibilitati profesie de mediator

Buna ziua
As vrea sa va intreb daca exista incompatibilitate intre profesia de politist si cea de mediator in special ca urmare a schimbarii recente a statutului politistului.
Multumesc anticipat
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Noiembrie 2012
Harvey01, utilizator
Buna ziua,

Si eu sunt foarte interesat de raspunsul ANI cu privire la incompatibilitatile profesiei de mediator.

Numai bine,
Dan SCHIMBISCHI
LALITA a scris:

Va rog sa ne impartasiti si noua punctul de vedere al ANI,in privinta (in)existentei incompatibilitatilor in exercitarea profesiei de mediator,cand veti intra in posesia raspunsului institutiei abilitate, mai sus amintite.
Multumesc!
L.


Buna,
Exista un astfel de raspuns? Stiu ca exista ceva pentru politisti. Dar pentru functionarii publici?
Din informatiile pe care le detin, ANI a raspuns ca exercitarea profesiei de mediator este compatibila cu cea de politist, atata timp cat activitatea functiei publice nu se suprapune celei de mediator. In schimb Ministerul Afacerilor Interne considera ca aprecierea starii de incompatibilitate se va aprecia de la caz la caz, atunci cand va exista sesizarea unui tert, iar aceasta analiza se va face de catre ANI. Fireste ca nu se pot exercita ambele profesii cu norma intreaga, asa ca politistii care sunt si mediatori, desfasoara aceasta activitate daca pot spune asa "in timpul liber".

De la intrarea in vigoare a noului cod de procedura penala, organul de cercetare este obligat sa aduca la cunostinta inculpatului, suspectului si partii vatamate ca exista posibilitatea solutionarii cazului pe cale amiabila, prin mediere (pentru infractiunile la care impacarea partilor inlatura raspunderea penala si la cele la care sanctiunea este pedeapsa cu inchisoarea de cel mult 7 ani- art 318 CPP)
Probabil ca in curand o sa apara sesizari la Consiliul de mediere, referitoare la impunerea unui anume mediator, de catre politistul mediator si atunci va voi comunica cum a fost solutionata reclamatia respectiva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Medierea si functionarii publici cu statut special LazarGheorghe LazarGheorghe Functionarii publici cu statut special pot profesa in timpul liber medierea ? (vezi toată discuția)
Consilier juridic, sotul persoanei fizice autorizate dan_co dan_co Buna ziua. Prin Legea nr. 4/2014 se completeaza OUG nr. 44/2008 privind desfasurarea activitatilor economice de catre persoanele fizice autorizate, ... (vezi toată discuția)
Incompatibilitate vasea_13 vasea_13 Vreau sa stiu daca exista vreo situatie de incompatibilitate atunci cand 2 soti ocupa in aceeasi comuna functiile de primar si director de scoala (vezi toată discuția)