avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 364 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Sindicatul
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Sindicatul

Buna ziua.Sindicatul asa cum este prevazut in legislatia in vigoare,este de utilitate publica?.Daca da,in ce act normativ este prevazut faptul ca sindicatul este de utilitate publica?.Va mutumesc,
Cel mai recent răspuns: DragosIcleanu , utilizator 10:02, 4 Noiembrie 2012
Potrivit Legii nr.62/2011, prin sindicat se intelege forma de organizare voluntara a angajatilor, in scopul apararii drepturilor si promovarii intereselor lor profesionale, economice si sociale in relatia cu angajatorul.

Utilitatea publica este o facilitate acordata de catre Guvern doar ONG-urilor, in baza unei legislatii specifice acestora, nu insa si sindicatelor, care functioneaza pe baza unei legislatii diferite de cea a ONG-urilor.
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sindicat cretumircea cretumircea Salut, mă numesc Crețu Mircea, am un business de vreo zece ani, în care am investit bani, timp, muncă și ani, dar datorită acestei țari, ... (vezi toată discuția)
Atributii lider de sindicat BG BG Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti care este actul normativ in baza careuia functioneaza un sindicat. Cum se aleg reprezentantii salariatilor si liderul de ... (vezi toată discuția)
Inscriere in sindicat west point west point Sunt salariat al unei intreprinderi mici din Galati,care la fel ca majoritatea intreprinderilor private din Romania nu are niciun sindicat.As dori sa stiu daca ... (vezi toată discuția)