avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 476 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salariu diferit acelasi post
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salariu diferit acelasi post

Buna,
Va rog sa ma indrumati cu privire la urmatoarea situatie in care ma aflu si care ma deranjeaza de o perioada de vreme:
Sunt angajata pe postul de reprezentat comercial in cadrul unei companii multinationale de la inceputul anului 2009 si beneficiez de un salariu lunar conform contractului individual de munca incheiat la angajare. In ultima perioada (ultimii 2 ani) s-au mai facut angajari exact pe acelasi post ca si al meu dar cu salarii mai mari cu aprox. 500 ron. Tinand cont de aceasta nedreptate va rog sa-mi transmiteti care sunt demersurile legale pe care trebuie sa le fac pt. a fi si eu repusa pe aceleasi drepturi ale noilor angajati. Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:05, 6 Noiembrie 2012
Va multumesc pt. interesul acordat acestui subiect, mai vin cu urmatoarele precizari: nu este vorba de discriminare in functie de sex, toti noii angajati indiferent de sex sunt incadrati cu salariu mai mare(pe acelasi post) iar ceea ce este deranjant e faptul ca majoritatea nu au performanta in vanzari si pleaca relativ repede din firma iar eu sunt si in prezent in activitate de 3 ani tocmai datorita performantei profesionale. Asadar daca angajatorul nu e de acord sa-mi mareasca salariul nu prea am alta solutie, nefiind vorba de vreo discriminare, gresesc ?
S-a mers pe ideea discriminarii , intrucat legea prevede venituri egale pentru munca de valoare egala ...

Daca nu este vorba despre discriminare, atunci singura solutie este sa purtati o discutie amiabila cu angajatorul pe aceasta tema.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot să chem în judecată un coleg de servici pentru hărțuire morală? tcvs tcvs Bună ziua. Tatonările unui coleg de serviciu par că vor să mă împingă să mă demisionez. Unele acțiuni chiar par a fi de o astfel de natură. Doresc ... (vezi toată discuția)
Discriminare la locul de munca. madalina2013 madalina2013 Cai legale de atac in instanta? Va rog sa ma ajutati cu ceva informatii privind discriminarea la locul de munca. Multumesc. (vezi toată discuția)
Hartuirea morala la locul de munca ilonaiorga ilonaiorga Ce poate face un angajat,in afara de a se adresa justiției,in cazul in care este hartuit de către \"patron\",care de altfel încalcă foarte multe ... (vezi toată discuția)