avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 618 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de vanzare-cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de vanzare-cumparare

Buna ziua,

Dupa moartea fratelui mamei mele, bunica mea a decis sa imi ofere mie apartamentul ei mostenire, insa prin asa zis-ul "contract de vanzare-cumparare"; spun asa-zisul intrucat, evident, ea nu a primit de la mine banii care in mod normal apar pe contract-acesta fiind doar o formalitate. Mentionez ca fratele mamei mele are 2 copii si ma intreb daca ei ar fi avut vreun drept in acest sens dupa moartea bunicii mele. Totusi, fiind vorba de un contract de vanzare-cumparare si nu de un act de mostenire, in viitor acesti copii pot avea vreun drept asupra acestui apartament? (adica, dupa moartea bunicii mele acesti copii pot sa ceara vreun drept?...mai ales ca ei nu sunt la curent cu faptul ca aceasta proprietate este acum a mea).

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: narcisa_salbatica , utilizator 18:19, 7 Noiembrie 2012
Daca ati incheiat actul de vanzare cumparare al apartamentului la notariat, verii dvs nu mai au nici un drept asupra acestuia. Daca bunica nu v-a instrainat apartamentul prin act autentic, dupa moartea ei ,vor avea drept de mostenire mama dvs si verii dvs.
Da, nepotii aveau dreptul la mostenirea de pe urma bunicii lor, impreuna cu mama dvs. Daca prin incheierea contractului de vanzare cumparare s-a incalcat rezerva succesorala a mostenitorilor, acestia pot ataca acel contract in instanta, foarte probabil fiind ca dvs. sa trebuiasca sa faceti dovada platii pretului inscris in act.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul de mostenire imobil alice.elena60 alice.elena60 Buna seara! Cu respect rog un raspuns.Situatia este urmatoarea:exista o batrana cu un apartament. Are 2 copii,iar unul dintre copii are un baiat.Deci batrana ... (vezi toată discuția)
Testament olografic FlorescuFlorin FlorescuFlorin Bunica mea a facut un testament olografic pentru casa ei mie si fratelui meu dar nevoind sa o puna si pe mama mea la mostenire este valabil testamentul dupa ... (vezi toată discuția)
Se poate lasa mostenire astfel ? Dorky Dorky Bunicul meu are un baiat si-o fata, bunica, adica sotia lui nu mai traieste. Sa zicem ca eu sunt nepotul bunicului, fiul fetei lui. Bunicul are un ... (vezi toată discuția)