avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 506 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... CE DREPTURI AU COPII CAND SUNT INCREDINTATI MAMEI
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

CE DREPTURI AU COPII CAND SUNT INCREDINTATI MAMEI

BUNA ZIUA
Sunt o mama cu doi copii minori unul de 11 ani si unul de 1 an si 4 luni,sunt divortata dar am continuat sa stam impreuna, avem un apartament cu 3 camere si a-si dori sa fac partajul, ptr ca de ceva vreme copii mei nu mai au liniste sunt speriati de dansul
Va rog sa ma ajutati si sa-mi spuneti care ar fi pasii pe care ar tb sai urmez
cineva cu suflet mare sa ma ajute sunt disperata pt ca tatal copiilor este fara suflet
specific copii tb sa creasca in liniste
.va multumesc
Ultima modificare: Vineri, 9 Noiembrie 2012
erikka, utilizator
Cel mai recent răspuns: Robert Silbermann , Avocat 20:22, 9 Noiembrie 2012
Puteti introduce oricand cererea de partaj numai ca va trebui sa achitati o taxa de timbru de 3% din valoarea imobilului.

Copii nu au drepturi asupra apartamentului, procesul fiind doar intre proprietari. Insa faptul ca aveti 2 copii minori va conta in luarea deciziei de atribuire a imobilului catre dvs si de obligare a dvs la plata sultei reprezentand valoarea cotei-parti a sotului asupra apartamentului.
ptr partaj va trebui sa platiti o taxa de timbru de 3 la suta din val imobilului care va fi evaluat apoi de un expert imobiliar ...ptr a grabi lucruri-ordonanta presedintiala de evacuare a lui pana la terminarea partajului-dar e destul de greu de obtinut acest lucru.aveti nevoie de certif medico legale de martori..de dovezi ale situatiilor de violenta manifestate de fostul sot.
Partajul va dura mult timp si este costiditor.
Poate reusiti sa va intelegeti cu sotul si sa vindeti apartamentul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort delia82 delia82 Buna ziua ! Vreau sa divortez de sotul meu, avem o fetita de 1 an si 4 luni, vrem sa divortam de comun acord, iar in privinta custodiei si pensiei alimentare ... (vezi toată discuția)
Partaj - sotul nu vrea sa vanda casa violeta54 violeta54 Buna ziua Vreau sa incep actiunea de divort, am vb. cu sotul meu si mi-a spus sa fac ce vreu. Dar avem o problema :in 2011 am construit o casa unde suntem 3 ... (vezi toată discuția)
Partaj ContSters132194 ContSters132194 Buna ziua, Ma numesc Mariana si v-as ruga respectuos sa ma lamuriti asupra urmatorului aspect: Sunt in divort. Am plecat cu fetita de-acasa din cauza ... (vezi toată discuția)