avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj - sotul nu vrea sa vanda casa
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj - sotul nu vrea sa vanda casa

Buna ziua
Vreau sa incep actiunea de divort, am vb. cu sotul meu si mi-a spus sa fac ce vreu. Dar avem o problema :in 2011 am construit o casa unde suntem 3 proprietari eu, mama mea si sotul. Am vb. de divort si de vanzarea casei dar el nu vrea sa vanda si nici bani sa ma despagubeasca. Casa este facuta din vanzarea fostului nostru apartament unde am fost toti 3 coproprietari. Ce pot sa fac in acest caz? Ce implicatii sunt daca eu parasesc domiciliul si ma mut cu chirie?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:26, 14 Iulie 2014
Partaj in instanta.
Problema cu mutatul e ca veti sta destul de mult in chirie pana terminati cu partajul. Puteti sa stati in casa pana terminati cu partajul, e pacat sa platiti niste bani in plus , aveti in vedere ca un partaj costa destul.
Ce costuri sunt ptr. un partaj? adica cat din valoarea casei? acesti bani sunt taxe care nu se mai recupereaza!
3% din val imobilului supus partajului, veti avea de plata ca taxa de timbru judiciar. desi o inainteaza cel ce porneste procesul, prin hotarare taxa va fi suportata si ce ceilalti participanti beneficiari ai partajului. deci partea lor o recuperati la cheltuieli de judecata.
instanta o sa va dea mai multe variante, avand in vedere ca nimeni nu poate fi obligat sa ramana in indiviziune cu altii, astfel:

- fie ramaneti cu imobilul si va despagubiti sotul,
- fie lasati imoilul sotului iar dvs sa fiti despagubite de el,
- fie vi se da un termen in care sa vindeti imobilul si sa impartiti banii cf cotelor ce vi se cuvin
Mai aveti si onorarii expert, avocat.. se aduna si pana sa recuperati de la parat, scoateti din buzunar. Plus chiria.., iar un proces de partaj dureaza si ani buni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj ioanavaleria1967 ioanavaleria1967 Buna seara. Sunt persoana cu handicap accentuat , divortata din anul 2010, in urma caruia eu stau cu chirie impreuna cu fiica iar fostul sot ramanand in casa . ... (vezi toată discuția)
Despre partaj partaj partaj Am divortat in nov 2010, fara a face partajul. Fostul sot a plecat din casa in urma unei ordonate presidentiale de evacuare datorita agresivitatii fata de ... (vezi toată discuția)
Partaj mostenire nicoleta2111 nicoleta2111 Buna-ziua! Am si eu o intrebare, sunt din Brasov, iar acum cateva luni mi-a decedat mama, tatal fiind si el decedat de 20 de ani. Mama noastra ne-a lasat (mie ... (vezi toată discuția)