avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 586 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

Atentie! Problema (personala)! Se ia o casa parinteasca cu terenul aferent,doi frati-dintre care unul decedat, intre timp -nici un act de mostenire pe numele niciunuia dintre cei doi. Ce drepturi legale mai au cei doi la imobilul respectiv?in cazul de fata , cel ramas in viata si urmasii celui decedat,asupra imobilului .Cu alte cuvinte ,cat la suta revine celor doi?!
Cel mai recent răspuns: puisor_i2000 , utilizator 12:09, 11 Noiembrie 2012
Daca nu mai sunt alti mostenitori legali (alti frati, sotie a decedatului, ) atunci mostenirea se imparte in parti egale intre fratele ramas si viata si copiii fratelui decedat care vin la mostenire prin reprezentare. Acesti copii ai decedatului vor imparti partea lor in parti egale la cati sunt.
Sotia decedatului este in viata.Are dreptul si ea?
Da, sotia decedatului vine la mostenire in concurs cu descendentii si are dreptul la 1/4 din mostenire. Cei 3/4 ramasi se impart asa cum v-am zis in mesajul anterior
Speta se complica in caz ca exista neintelegeri intre parti si se ajunge la instanta.In instanta partile vor face dovada acceptarii mostenirii.
Multumesc! fratele in viata....a anuntat doar copiii sa vina la succesiune.....nicidecum sotia?asta sa fie motivul?pentru ca lui sa-i revina doar 1/4?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire verginica73 verginica73 in curtea parinteasca a ramas ocumnata deoarece fratele meu a murit si parintii sant morti demult, , cumnata nu are copii si nici acte asa ca avem toti fratii ... (vezi toată discuția)
Moștenire între fratele supraviețuitor nepoata și cumnata MagdalenaMariaGrosu MagdalenaMariaGrosu Trei frați, Mare, Mijlociu, Mic. Cel Mic, necăsătorit și fără copii (\\"singur\\") moare și rămâne apartamentul lui după el. La scurt timp moare ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! este vorba despre o mostenire: se doreste succesiunea ... stefimit stefimit Buna ziua! Este vorba despre o mostenire: Se doreste succesiunea dupa parintii decedati.Am fost 4 frati 1.Tatal decedat in urma cu 10 ani . Nu s-a efectuat ... (vezi toată discuția)