avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1236 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Contradictie intre sentinta si motivarea ei
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Contradictie intre sentinta si motivarea ei

Am fost chemat in judecata de catre vecini pentru ca ,sustin ei ,( pct 1 )le blochez drumul de acces prin parcarea masinii in fata portii lor .Ulterior au mai cerut ( pct 2 )sa-mi construiesc canale de preluare a apei pluviale pt ca apele se scurg de pe terenul meu pe terenul lor ( terenurile fiind in panta ) .
Ca probe au adus la punctul 1 o poza cu o masina care nu este a mea dar iese de la mine din curte , o alta poza cu tarusi infipti pe drum de nu stiu cine si martori care spun ca nu au vazut masini parcate acolo si ca nu stiu cine a batut tarusii ( deci aceste probe nu ma incrimineaza in nici-un fel ) .
Pentru pct 2 s-au facut expertiza din care reiese ca prin zidul de sprijin a umpluturii ,efectuete pe terenul meu ,apa este stopata temporar si apoi se scurge pe terenul lor din cauza inclinatiei naturale a terenului .In realitate , o foarte mica , cantitate de apa se infiltreaza prin acest zid de beton .
Judecatoarea retine (pentru pct 1),din pozele respective si din declaratiile martorilor ,ca blochez accesul ,obligandu-ma sa mentin liber drumul de acces al vecinilor , iar pentru pct 2 a retinut ,nu stiu de unde , ca prin scurgerea apelor se creeaza ravene ,obligandu-ma sa construiesc rigole .
Am facut recurs cu trimitere directa la greselile facute , dar acesta a fost respins ca nefondat si ramanerea sentintei irevocabila . Inca nu s-a redactat pentru a vedea motivatia .
Parerea mea este ca ,la pct 1 ,sentinta data se contrazice cu probele ,iar la pct 2 a adaugat acele ravene in context pt a fi motivata .
Tinand cont de sentinta si de respingerea inexplicabila a recursului ,o eventuala contestatie va fi respinsa .
Am decis ca pentru moment sa ma conformez si sa platesc vecinilor cheltuielile de judecata impuse si sa construiesc acele rigole ,care oricum sunt inutile pentru ca nu le pot racorda la nici-un sant sau la canalizare pentru ca nu exista si apa va avea acelas curs.
Mentionez ca este pentru prima data cand ajung intr-o sala de judecata si nu prea stiu ce pot sa mai fac sa dovedesc erorile judiciare .
V-as fi foarte foarte recunoscator daca ma-ti indruma catre o cale promta sa pot dovedi aceste erori intentionate sau neintentionate (sunt atat de uimit de aceasta judecata incat nu stiu ce sa cred si ce sa fac) .
CU DEOSEBIT RESPECT
COSMIN
Cel mai recent răspuns: Patrick_ , utilizator 20:39, 15 Noiembrie 2012
@medieribucuresti >>> "Referitor la rigole, daca tot le construiti si dovediti buna credinta de ce doriti sa continuati acest conflict?"

Userul se presupune ca a ajuns in sala de judecata pentru ca are dreptate. De ce ar construi acele rigole pe banii lui, facandui-se o nedreptate, si dupa asta sa traiasca fericit pana la adanci batraneti alaturi de vecinii lui care l-au facut sa scoata bani din buzunar si i-au dat viata peste cap?!!!

Ca mediator ar trebui sa vedeti exact ce se intampla - cel putin in acest caz din ce rezulta din explicatiile user-ului. De ce nu l-ati sfatui de ex. sa-i transmita vecinului sa renunte la proces?!

Parerea mea este ca ar trebui luptat pana in panzele albe pentru dreptate. Deci, CSM si/sau CEDO.
Ultima modificare: Miercuri, 14 Noiembrie 2012
ptar, utilizator
Presupunerea Dvs nu are acoperire: In instanta doar jumatate au dreptate si jumatate nu. Nu poti afirma ca cine merge in instanta se presupune ca are dreptate. In plus instanta a stabilit pentru moment ca vecinul are dreptate. Atentie, eu sunt mediator si nu judecator sa judec faptele!

Daca vecinul ar fi pe receptie cu siguranta ca i-as recomanda si lui acelasi lucru.

Pe de alta parte daca propunerea Dvs este chiar serioasa sunt extrem de curios cum va judeca CEDO problema infiltratiilor de apa dintr-un gard dotat cu rigole. Aveti idee cat costa o judecata la CEDO comparativ cu niste rigole care oricum vor fi realizate indiferent de situatie?
"C.E.D.O. nu percepe taxa judiciara de timbru din partea petentului si chiar daca cererea sa este respinsa din diferite motive, acesta nu este obligat la plata cheltuielilor de judecata catre statul roman sau catre Curte ."
"Un avantaj mare il constituie si faptul ca, cererea de sesizare a C.E.D.O. poate fi scrisa in limba romana, nefiind obligatorie redactarea ei in limba engleza sau franceza. "

Sursa: [ link extern ]

Oare conteaza cat costa sa ti se faca dreptate? De asta exista avocati pana la urma si nu sunt ieftini nici in cazul proceselor judecate in tara.
Spuneti ca rigolele trebuiesc oricum construite. Ok, dar asta tinand cont doar de decizia unei instante romanesti. De asta exista CEDO - pentru cazuri in care instantele nationale gresesc. Exista deci posibilitatea ca omul sa poata primi despagubiri daca are dreptate. Aratati-mi va rog unde scrie ca CEDO nu poate fi sesizata si in astfel de cazuri, nesemnificative dupa parerea unora (desi dreptatea nu este un lucru nesemnificativ).
Problema are 2 spete: una cea cu masina am demontat-o in primul mesaj si nu m-a contrazis nimeni. Legat de rigole, daca omului vecinului ii curge apa din curtea vecinului probabil ca instanta a avut un temei legal pentru a da un astfel de verdict (poate un avocat sa faca precizari in aceasta speta). Nu vad unde ar fi nedreptatea unei astfel de sentinte? Ca trebuie sa protejeze apa care se scurge de pe proprietatea lui pe cea a vecinului?

Indiferent de situatie conflictul e prea minor ca sa justifice un demers la CEDO. E cineva dispus (din cei care vorbesc de CEDO) sa-l sustina cu bani in demersul sau, adica sa fie dispusi sa piarda bani sau timp? Din spatele computerului e facil sa ii strigam omului sa mearga pana in panzele albe in situatia in care nu riscam decat o eventuala uzura suplimentara a literelor de pe tastatura.

Ca sa destindem putin atmosfera va propun un banc ce se potriveste discutiei noastre:

Purecii se hotarasc sa-l omoare pe elefant. Se urca purecii pe elefant si incep sa-l incolteasca din toate partile. elefantul se scutura puternic si toti purecii cu exceptia unuia cad pe pamant, strigand la cel ramas pe elefant:
- Omoara-l! Omoara-l!...
In primul rand ,va multumesc foarte mult pentru atentia acordata si voi incerca sa va mai detaliez punctual cate ceva :
---masina din poza a fost a unui prieten si ce nu s-a retinut este ca iesea de la mine din curte ,deci era in mers se vede in poza ca era in miscare dar....
---rigolele sau canale de preluare a apei pluviale le voi face ,dar la acest capitol am o foarte foarte mare dilema : pe toata latura de jos ma invecinez cu un drum care este proprietatea acestor vecini, pe celelate laturi sunt alti vecini accesul meu se face de pe un drum de servitute de 3m ,pe acest drum nu este nici-un sant ,practic nu am unde sa racordez aceste rigole . Azi am mers la inspectoratul de stat in constructii si le-am cerut sfatul ,dar ,din cauza situatiei din teren , au putut sa-mi dea doar o solutie neoficiala si anuma sa fac aceste rigole pe terenul vecinilor pt ce ei sunt mai jos si numai asa poate fi captata aceasta apa.
--- in ceea ce priveste renuntarea la aceste tampenii pot sa va spun ca din anul 2006 pana in anul 2011 am la politie peste 25 de plangeri formulate de acesti vecini din care 6
dosare penale si toate sunt nefondate ,3 dosare penale sunt in curs de solutionare si trei au fost solutionate cu N.U.P.,mai am plangeri si la cez=1 si la gdf suez=1 si la sanepid =3 si insp de stat in constructii =2bsi nici aceste sesizari nu am fost gasit vinovat de ceva .La unul dintre dosarele penale am mers chiar la testul poligraf pentru a dovedi ca sunt 100% NEVINOVAT . Cand veneam seara de la serviciu imi gaseam sotia plangand si spundu-mi ca IAR a vazut-o vecina prin curte si afacut-o in toate felurile . Sunt mult mai multe de povestit dar nu este timp de romane de sicana .
Cat credeti ca poete un om sa fie indiferent de ceea ce i sae intampla ?
Pot spune ca avocatul care mi-a facut recursul a facut trimitere exacta la erori dar nu stiu daca acest recurs a fost citit de cineva . Avocatului nu am ce sa-i reprosez .
Astept opiniile dumneavoastra si daca aveti intrebari ,am tot interesul din lume sa va raspund.

Alte discuții în legătură

Bună dimineața! am și eu o problemă cu un vecin care își ... Nicolcea Nicolcea Bună dimineața! Am și eu o problemă cu un vecin care își spală trotuarele și mașina personală în curte la el iar apa se revarsă pe stradă care e ... (vezi toată discuția)
Cum pot lupta cu indiferenta primariei? buna ziua, avem o casa la sat si prin curtea noastra trece un ... ElenaPaula ElenaPaula Buna ziua, avem o casa la sat si prin curtea noastra trece un șanț. Șanț care strabate mai multe gradini si care iese din curtea noastra in terenul din ... (vezi toată discuția)
Problema mea - apa de ploaie :) cinevadeundeva cinevadeundeva Buna ziua, supun atentiei dvs urmatoarele vecinul si-a inaltat terenul, ca si altii. eu nu mai pot inalta mai mult. tehnic vorbind.asa ca am ajuns sa ... (vezi toată discuția)