avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general datorii la stat
Discuție deschisă în Contabilitate în general

datorii la stat

am un srl suspendat cu o datorie de 32000 ron . ce as putea sa fac sa nu mai platesc datoria .varog datimi un raspuns .nu am de unde sa platesc .multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters257414 , utilizator 09:47, 15 Noiembrie 2012
sunt si (super) motive sa se decida si urgenteze asa ceva...


Expunere de motive

Prin art.XI din Ordonanta Guvenului nr.30/2011 pentru modificarea si completarea Legii nr.571/2003 privind Codul fiscal, precum si pentru reglementarea unor masuri financiar—fiscale, a fost instituita o masura conjuncturala de anulare/reducere a penalitatilor prin care s-a urmarit stimularea achitarii voluntare de care contribuabili a obligatiilor principale si dobanzilor aferente, maximizarea incasarilor bugetare, stimularea mediului economic si diminuarea arieratelor bugetare.
Astfel, a fost reglementata posibilitatea de anulare/reducere cu 50% a penalitatilor de intarziere aferente obligatiilor fiscale restante la 31 august 2011, stinse prin plata voluntara sau compensare, in conditiile in care plata voluntara/compensarea obligatiilor principale si a dobanzilor corespunzatoare acestora s-a facut pang la data de 31 decembrie 2011, in cazul anularii penalitatilor de intarziere, respectiv 30 iunie 2012 in cazul reducerii cu 50% a penalitatilor de intarziere.
De aceasta facilitate an beneficiat aproximativ 11.800 de contribuabili, pentru care au fost anulate penalitati in suma de 42,5 milioane lei, in perioada respective inregistrandu-se si o crestere a incasarilor bugetare in suma de aproximativ 324 milioane lei, conform datelor funizate de Agentia Nationala de Administrare Fiscala.
Avand in vedere cele aratate mai sus, pentru a veni in intampinarea mediului de afaceri si pentru a stimula incasarile bugetareB-), a fost elaborate prezenta initiativa legislative care isi propune anularea sau reducerea tuturor creantelor fiscale accesorii (dobanzi, majorari de intarziere si penalitati) aferente obligatiilor fiscale datorate bugetului de stat, bugetelor de asigurari sociale si bugetelor locale, in conditiile achitarii/compensarii obligatiilor principale in termen de 3 luni, respectiv 6 luni, luand ca data de referinta data intrarii in vigoare a prezentei legi.


[ link extern ]


Ultima modificare: Joi, 15 Noiembrie 2012
ContSters257414, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Data intrarii in vigoare og 30 tatiana1 tatiana1 Pe langa amendarea unor acte normative in vigoare, OG 30/2011 introduce prevederi privind acordarea unor facilitati legate de achitarea obligatiilor fiscale ... (vezi toată discuția)
Og 30/31.08.2011 tatiana_galati tatiana_galati Buna ziua, As dori sa stiu daca o societate cu activitate suspendata, a carei fisa pe platitor indica o singura suma de plata, si anume, pentru \"Dobanzi si ... (vezi toată discuția)
Stergere penalitati sidor sidor Am avut datorii la buget, TVA. Am achitat toate datoriile pana in 2009. Au ramas majorari si penalizari de la plata tarzie a TVA. In anul 2010 am cerut ... (vezi toată discuția)