Media Intră în comunitate
avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 736 soluții astăzi

Webinar Premium LIVE: Riscuri și obligații privind combaterea spălării banilor. Joi, 1 Iulie, de la ora 11:00. Rezervă loc și participă → 

Sinteza zilei avocatnet.ro: 10 lucruri de știut astăzi! Înscrie-te gratuit →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Firma cu plante etnobotanice (droguri legale)
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Firma cu plante etnobotanice (droguri legale)

Buna ziua,
as dori sa-mi deschid o firma care se ocupa cu comercializarea plantelor etnobotanice (droguri legale). Imi puteti spune va rog, daca am nevoie de o autorizatie speciala pt acest lucru sau e de ajuns sa-mi deschid o societate normala cu domeniul de activitate vanzarea cu deamanuntul?
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Smart Contab Expert S.R.L. , Contabil 13:41, 1 Martie 2009
DEsigur, insa veti avea nevoie de o seama de autorizatii speciale ulterior deschiderii firmei.
multumesc pentru promptitudine dar raspunsul e un pic cam evaziv...in ce consta acele autorizatii? Am intrat pe cdep.ro dar sincer sa fiu nu am stiut care lege sa o urmaresc... sunt sute de legi acolo :)
LEGE nr.339 din 29 noiembrie 2005
privind regimul juridic al plantelor, substanţelor şi preparatelor stupefiante şi psihotrope .
Multumesc de raspuns, am citit legea 339/2005 dar se refera doar la substantele care in mod normal sunt interzise consumului dar au o oarecare importanta in medicina, printre ele sunt incluse si cocaina, diazepam si alte substante cu care nu vreau sa am de-a face... plantele etnobotanice sunt substante (Salvia Divinorum, Keraton etc) care nu au nici un fel de restrictie in Romania si nici in alte state din UE. Sunt halucinogene intr-o mica masura dar nu provoaca dependenta si nu au repercursiuni negative asupra organismului! Ma interesa sa stiu daca am nevoie de autorizatii speciale dar parerea mea este ca nu ar trebui din moment ce intra in categoria plante...ori ca vand flori ori ca vand salvia ar trebui sa fie acelasi lucru :)

ps:inca o data ma simt nevoit sa recunosc cu placere ca nu ma asteptam la un raspuns asa de rapid, multumesc pentru asta!

Alte discuții în legătură

Cumparare cu factura. luckian21 luckian21 Buna ziua.Am o firma si as dori sa cumpar anumite produse cu factura pentru a le revinde.Daca este vreo neregularitate cu acele produse,cine e vinovatul,eu sau ... (vezi toată discuția)
Cum pot afla daca aceasta lege a intrat in vigoare cristianbutuc77 cristianbutuc77 Buna ziua ! Cum pot afla daca aceasta lege a intrat in vigoare : http://www.senat.ro/Legis%5CPDF%5C2013%5C13L305FG.pdf am tot cautat dar nu am gasit nimic pe ... (vezi toată discuția)
Consum droguri legale PatriciaPricop PatriciaPricop Buna ziua, Am o nedumerire si sper sa ma puteti ajuta. Intr-o seara, in scara unui bloc, 4/5 persoane consumau droguri legale(etnobotanice) in scara unui ... (vezi toată discuția)