avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1753 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... spor de vechime neluat in calculul pensiei
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

spor de vechime neluat in calculul pensiei

Buna ziua,
In ,,DATE PRIVITOARE LA ACTIVITATEA IN MUNCA'' care stau la baza de calcul a pensiei incepind cu 1.04.1992 sporul de vechime lipseste.Pentru perioada cit am lucrat in acea societate am depus adeverinta cu sporurile primite unde sporul de vechime este trecut procentual sa inteleg ca trebuia suma corespunzatoare? Introducerea sporului in salariul de baza s-a efectuat abia in 1.07.1999 conform inregistrarii din carnetul de munca cind lucram la alta societate unde din adeverinta eliberata acest spor este trecuta in suma si este cuprinsa in baza de calcul la pensie.Care este temeiul legal de a nu fi luat in calcul acest spor,dar si alte sporuri(ore noapte, spor conditii deosebite, ore suplimentare si alte sporuri) in cazul primei societati?Trebuie refacuta aceasta adeverinta? Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ana si vlad , utilizator 17:00, 26 Ianuarie 2022
ionitaaneta

In acest caz, ar trebui sa solicitati Casei de Pensii revizuirea deciziei de stabilire a cuantumului pensiei .. odata cu cererea mai depuneti inca o data copii de pe acele adeverinte depuse initial ..
la un spor de vechime de 3% si un spor de noapte de 25%,care va fi procentul la punctul d pensie

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Spor de vechime pentru calculul pensiei tuilleries tuilleries Buna ziua! Va rog, am o neclaritate: exista cazuri in care sporul de vechime nu este trecut de catre fostii angajatori in cartea de munca. In aceste situatii, ... (vezi toată discuția)
Spor vechime valabil intre 1981 - 1991 marybujiuta marybujiuta vă rog să mă ajutaţi cu procentele tranşelor de vechime care erau valabile în perioada anilor 1984 - 1991 exemplu: 3-5 ani - 4%..... (vezi toată discuția)
Care sunt veniturile avute in vedere la determinarea punctajului mediu anual? jstefan jstefan Dupa ce se calculeaza pensia? Dupa salarul de incadrare sau dupa suma care s-a contribuit la casa de pensii? (vezi toată discuția)