avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 832 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... neacordare de drepturi salariale
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

neacordare de drepturi salariale

Asi dori sa stiu daca Legea 142/1998 privind acordarea tichetelor de masa este valabila si daca societatile comerciale care realizeaza profit sunt obligate sa le acorde salariatilor. Deasemenea asi dori sa stiu care este procedura de indexare a salariilor in concordanta cu rata inflatiei si daca societatile comerciale sunt obligate sa le acorde salariatilor.
Va multumesc anticipat pentru ajutor.
Cel mai recent răspuns: Eva57 , utilizator 12:43, 17 Noiembrie 2012
Niciun angajator nu este obligat sa acorde tichete de masa, indiferent daca realizeaza sau nu profit..

art.1 (1) din Legea nr.142/1998 : Salariaţii din cadrul societăţilor comerciale, regiilor autonome şi din sectorul bugetar, precum şi din cadrul unităţilor cooperatiste şi al celorlalte persoane juridice sau fizice care încadrează personal prin încheierea unui contract individual de muncă, denumite în continuare angajator, pot primi o alocaţie individuală de hrană, acordată sub forma tichetelor de masă, suportată integral pe costuri de angajator.
...

Va multumesc pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acordare tichete de masa emaio emaio Buna ziua. As dori sa stiu si eu ce conditii trebuie sa indeplineasca o firma pentru a acorda tichete de masa angajatilor. Am citi legea 142/1998 - Legea ... (vezi toată discuția)
Bonuri de masa mihaiapostoiu mihaiapostoiu am si eu o mica intrebare. dupa codul muncii sunt obligatorii bonurile de masa si daca da va rog sa-mi spuneti si mie legea si art. care reglementeaza acest ... (vezi toată discuția)