avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 497 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... contract cu o firma vanduta ulterior
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

contract cu o firma vanduta ulterior

Va salut ! Ridic o problema de drept comercial , cred.
Firma X (furnizor) a incheiat cu firma Y (beneficiar)un contract comercial , firme Y depunand un BO garantie .S-au efectuat livrarile (perioada oct-nov 2008), pt. fiecare livrare firma Y eliberand BOla scadente conform facturilor emise.In luna Ianuarie 2009 la o vizita efectuata la administratorul firmei Y(deoarece se apropia scadenta la plata), de catre reprezentantul firmei X , a fost anunt ca a vandut (100%)firma Y altei persoane (prin act notarial , predare la banca, predare creante , etc.),care avea acum calitatea de administrator si acesta din urama nu poate fi contactat. Vanzarea firmei s-a efectuat in luna dec.2008 ,fara a fi anuntati creditorii (furnizorii), tainuind acest lucru timp de o luna.
1)Daca este valabil contractul comercial, instrumentele de plata,Etc?
2)Daca poate fi tras la raspunde vechiul administrator in cazul neplatii creantelor de catre firma Y?
3)Cum pot fi recuperate creantele de la firma Y?
Orice sfat juridic ma ajuta foarte mult. Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters47798 , utilizator 20:38, 2 Februarie 2009
mai sa fie? si daca fostul asociat este de rea credinta si pastreaza sau isi face o stampila si antedateaza niste instrumente de plata inainte de cesionare tot noul asociat le plateste? aveti cont la banca? odata modificate specimenele de semnatura instrumentele de plata sunt "putin cam nule" daca poarta semnatura anterioara modificarilor. credeti ca banca te suna sa te intrebe daca esti de acord sau nu cu decontarea acestor instrumente de plata sau nu? hmmm....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce se intampla daca devi actionar si administrator la o sc cu datorii? justme8 justme8 in cazul in care o prs intra ca actionar cu 50 % si administrator (vor fi astfel 2 actionari si 2 admin.)intr-o societate care a acumulat in trecut datorii ... (vezi toată discuția)
Bo refuzat/anulare incidenta de plata lalas lalas Buna! In cazul in care firma X are un contr. de vanz.-cump. incheiat cu firma Y si plata se face la termen stab., conf. contr. el lasa un doc. de plata ... (vezi toată discuția)
Cesiune gaj?! fany22 fany22 Buna, Am o porblema, o firma debitoare de la care nu pot scoate banii. Firma debitoare \"X\", a avut datorii si la alta firma \"Y\", careia i-a platit, ... (vezi toată discuția)