avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Avocatii depun declaratia 112?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Avocatii depun declaratia 112?

Un avocat care profeseaza in cadrul unui cabinet individual de avocat,lucreaza singur si nu are angajati,trebuie sa depuna declaratia 112?Sumele pe care le plateste la casa de pensii a avocatilor se declara la fisc?
Cel mai recent răspuns: carmenbn , utilizator 12:38, 20 Noiembrie 2012
ce calitate aveti ?

Formularul 112 "Declaraţie privind obligaţiile de plată a contribuţiilor sociale, impozitului pe venit şi evidenţa nominală a persoanelor asigurate" se depune de către:

Persoanele fizice si juridice care au calitatea de angajatori
Entităţile asimilate angajatorului care au calitatea de plătitori de venituri din activităţi dependente, atât pe perioada în care se desfaşoară activitate, cât şi pe perioada în care se beneficiază de concedii şi indemnizaţii de asigurări sociale de sănătate pentru:

1. persoanele fizice rezidente care realizează venituri din desfăşurarea unor activităţi în baza unui contract individual de muncă, a unui raport de serviciu sau a unui statut special prevăzut de lege;

2. persoanele fizice nerezidente care realizează venituri de natura celor menţionate la punctul 1 , cu respectarea prevederilor instrumentelor juridice internaţionale la care România este parte;
Ultima modificare: Luni, 19 Noiembrie 2012
olden, utilizator
Declarati in continuare venitul estimat in formularul 220, iar pe baza acestuia administratia fiscala va stabili prin decizie de impunere obligatiile de plati anticipate pentru CASS (formular 620) si termenele de plata. Dupa depunerea formularului 200 privind venitul realizat, organul fiscal va stabili obligatia de plata anuala prin decizie de impunere, regularizand sumele declarate si achitate anticipat. Plata CASS stabilita prin decizia de impunere anuala trebuie efectuata in termen de 60 de zile de la data comunicarii deciziei.
olden a scris:
ce calitate aveti ?

Imi cer scuze, ati citit postarea utilizatorului?

daca e avocat nu mai poate avea si calitatea de ANGAJATOR (persoana fizica si sau juridica ) !?

ce se intampla , am pus o intrebare LOGICA ?
Ultima modificare: Luni, 19 Noiembrie 2012
olden, utilizator
Iar eu va raspund cu ceea ce a scris userul nostru :
[...]lucreaza singur si nu are angajati
.
Deci nu are calitatea de angajator.:)

Alte discuții în legătură

Semnatura electronica Mihaela Elena Mihaela Elena Buna ziua! Am o intrebare: pana cand si de catre cine trebuie trebuie depusa / obtinuta semnatura electronica? Respectiv, eu sunt av. def., mi-am deschis ... (vezi toată discuția)
Plata impozit pe venit din teren agricol arendat ancarapan ancarapan In ianuarie a.c. am arendat unei persoane fizice din comuna unde este terenul agricol pe baza unui contract de arenda inregistrat la primarie,plata arendei ... (vezi toată discuția)
Contributii datorate de pfa adicris adicris Buna ziua, as vrea sa dechid un pfa. Ce contributii ar trebui sa platesc la stat, cand si ce suma ar presupune acestea. (vezi toată discuția)