avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Timp liber şi ocupaţii cu care ... SFATURI PENTRU O VIATA IMPLINITA
Discuție deschisă în Timp liber şi ocupaţii cu care îl putem umple

SFATURI PENTRU O VIATA IMPLINITA

Dragi forumisti,

Nu m-am priceput unde sa incadrez acest subiect. Va rog sa fiti ingaduitori si sa-l asezati Dvs. acolo unde i-ar fi locul. Multumesc!

''SFATURI PENTRU O VIATA IMPLINITA''.

“Cele mai dificile 3 lucruri în această viaţă sunt: a păstra un secret, a ierta şi a profita de timp” - Benjamin Flanklin

CEVA RECONFORTANT.
Institutul francez pentru anxietate şi stres, din Paris, a definit 20 de reguli de viaţă, despre care experţii spun că, dacă cineva reuşeşte să asimileze măcar 10, poate avea o viaţă de bună calitate.

1. LUAŢI o pauză de minimum 5-10 minute la cel mult fiecare 2 ore de muncă. Repetaţi aceste pauze în fiecare zi şi gândiţi-vă la d-voastră, analizându-vă comportamentul.

2. ÎNVÃŢAŢI să SPUNEŢI NU, fără să vă simţiţi vinovat. A vrea să mulţumiţi pe toată lumea, este un consum mult prea mare de energie.

3. PLANIFICAŢI-VÃ ziua, dar păstraţi-vă puţin timp liber şi pentru ceva neprevăzut, conştient fiind că nu totul depinde de d-voastră.

4. CONCENTRAŢI-VÃ numai şi numai asupra unei sarcini. Cât de repede v-ar lucra creierul, tot veţi obosi dacă veţi încerca să rezolvaţi mai multe probleme în acelaşi timp.

5. UITAŢI odată pentru totdeauna că sunteţi indispensabil la muncă, acasă sau în grupul de cunoştinţe. Oricât vă displace, totul funcţionează foarte bine şi fără d-voastră.

6. NU VÃ MAI SIMŢIŢI responsabil pentru plăcerile celorlalţi. Nu sunteţi fântâna dorinţelor, şi nici eternul maestru de ceremonii.

7. CEREŢI AJUTOR când aveţi nevoie, având grijă să-l cereţi persoanelor potrivite.

8. SEPARAŢI problemele imaginare de cele reale si eliminaţi-le, pentru că sunt o pierdere de timp şi ocupă un spaţiu mental preţios pentru lucruri mult mai importante.

9. ÎNCERCAŢI să redescoperiţi plăcerea unor acţiuni zilnice, cum ar fi a dormi, a mânca şi a se plimba, făra a crede că este ceea ce puteţi obţine mai mult de la viaţă.

10. EVITAŢI să vă implicaţi în problemele altora, în ceea ce priveşte anxietatea si stresul. Aşteptaţi puţin înainte de a vă întoarce la dialog şi la acţiune.

11. FAMILIA D-VOASTRÃ nu este persoana d-voastră, este alături de d-voastră, formează lumea d-voastră, dar nu este propria d-voastră identitate.

12. ÎNŢELEGEŢI că principiile şi convingerile inflexibile pot fi o mare greutate care împiedică mişcarea şi căutarea.

13. E NECESAR să aveţi tot timpul pe cineva căruia să vă puteţi destăinui şi vorbi deschis. Nu foloseşte la nimic dacă persoana este prea departe de d-voastră.

14. ÎNVÃŢAŢI când trebuie să vă sculaţi de la masă, să ieşiţi dintr-o discuţie, sau dintr-o şedinţă.

15. REFUZAŢI să vi se spună dacă cineva a vorbit urât de d-voastră. Ascultaţi numai ce s-a vorbit bine de d-voastră, cu rezerve şi fără a crede tot.

16. A INTRA ÎN COMPETIŢIE la distracţie, la muncă şi în viaţa de cuplu, este ideal pentru cine vrea să fie tot timpul obosit sau să piardă ce-i mai bun în viaţă.

17. RIGIDITATEA e buna pietrelor, nu şi oamenilor.

18. oră de PLÃCERE IMENSÃ înlocuieşte trei ore de somn pierdut. Plăcerea reconfortează mult mai mult decât somnul. Din această cauză nu pierdeţi nici o ocazie de distracţie.

19. NU ABANDONA cele mai bune 3 prietene în viaţă. Intuiţia, Naivitatea şi Credinţa.

20. ÎNŢELEGEŢI odată pentru totdeauna ca, în concluzie,...D-voastră SUNTEŢI CEEA CE VREŢI SÃ FIŢI.

Gândiţi... Reflectaţi... Practicaţi...CUM SÃ VÃ PRELUNGIŢI VIAŢA

Eliminaţi din viaţa d-voastră numerele neesenţiale. Aceasta include: vârstă, greutate şi înalţime. Lăsaţi în grija medicului acestea. Pentru aceasta îl plătiţi.

Menţineţi legături de prietenie sincere şi vesele. Morocănoşii şi invidioşii vă demoralizează.

ÎNCERCAŢI să învăţaţi lucruri noi. Învăţaţi mai mult despre calculatoare, manuale, grădinărit, orice.
Nu-i permiteţi niciodata creierului să puturoşească. Un creier puturos este locuinţa diavolului.
ªi numele acestui diavol este....... Alzheimer.

Bucuraţi-vă de lucrurile simple. Râdeţi cât mai des posibil, cu toată puterea şi timp cât mai îndelungat. Râdeţi până vi se taie respiraţia.

Lacrimile sunt naturale. Suferiţi, lamentaţi-vă şi continuaţi. Unica persoană care va fi cu d-voastră toată viaţa, sunteţi chiar d-voastră.

TRÃIŢI cât sunteţi în viaţă!

Înconjuraţi-vă de lucruri pe care le iubiţi, familie, animale, muzică, plante, orice.
Casa vă este refugiu.

Bucuraţi-vă de sănătate: dacă e bună, pastraţi-o aşa. Dacă nu e stabilă, amelioraţi-o. ªi dacă nu stă în puterea d-voastră s-o amelioraţi, căutaţi ajutor.

Nu plecaţi într-un voiaj de vinovăţie. Plecaţi într-o altă ţară, la mall sau într-un sat apropiat, dar NU unde vă duce vinovăţia.

Persoanelor pe care le iubiţi,
SPUNEŢI-LE-O cu fiecare ocazie pe care o aveţi.

ªI AMINTIŢI-VÃ ÎNTOTDEAUNA: Viaţa nu se măsoară în momentele de respiro pe care le avem, ci în momentele care ne taie răsuflarea.

TRÃIŢI ªI FIŢI FERICIT! Fiţi mulţumit pentru ceea ce viaţa v-a adus şi nu vă supăraţi prea tare pentru ceea ce nu v-a dat!!!
Ultima modificare: Duminică, 18 Noiembrie 2012
raser, utilizator
Cel mai recent răspuns: Laura Ciobeica , moderator 09:43, 8 Martie 2013
@Gabrielle...
Cu mii de multumiri si scuze tot atatea (chiar mai multe)!
Love is like a puzzle, hard to piece together, but beautiful when all the right pieces are put together ( Dragostea este ca un puzzle, greu de a imbina piesele, dar frumos atunci când toate piesele potrivite sunt puse împreună )
1. Cu greu invatam sa mergem si sa vorbim. Crestem si descrestem. Cu greu mai mergem si mai vorbim. Privirea, mereu vie, arata ce suntem.

2. Un pas inapoi va fi urmat intotdeauna de multi pasi inainte.

3. Timpul estompeaza si elimina ura, chiar daca amintirile raman.

4. Chiar daca esti bolnav, sa gandesti sanatos. Te vei insanatosi mai curand decat a prognozat medicul.

5. Invata sa asculti. Invata sa taci. Atunci vorbele tale vor fi apreciate.

6. Nu iti ascunde lacrimile, ele iti vor pastra limpezimea privirii.

7. Pe aer, pe apa si pe pamant sa nu te superi. Daca da, sa te gandesti ca tu esti vinovat.

8. Fa pace cu trecutul, ca sa traiesti in pace in prezent si in viitor.

9. Rareori copiii te vor vedea plangand. Niciodata nu vor sti cum ai fost la varsta lor.

10. Fiecare viata este unica.

11. Respira si priveste in sus, in jos, inainte, inapoi si mereu inainte.

12. Nu uita: uratul are frumusetea lui, inutilul va deveni util.

13. Respecta aerul, apa si pamantul. Nu le otravi, intrucat iti vor scadea progresiv puterile, iar ele vor deveni sursa trecerii tale in nefiinta.

14. Iubeste floarea si copacul, de la primii ghiocei (de padure si de sf. gheorghe) la ultima crizantema, iar pe timp iarna orice conifer si frunzele verzi ale primulelor, margaretelor sau crinilor.

LECTII DE VIATA - partea a II-a

1. Viaţa nu e legată cu fundă, dar tot este un dar.
2. Iartă oricui orice.
3. Nu e treaba ta ce gândesc alţii despre tine...
4. Timpul vindecă aproape orice. Dă-i timpului timp.
5. Nu te lua prea în serios. Nimeni altul nu o face.
6. Copiii tăi au doar o copilărie.
7. Tot ce contează cu adevărat la final este că ai iubit.
8. Ieşi afară în fiecare zi. Miracolele te aşteaptă peste tot.
9. Dacă ne-am pune problemele într-o grămadă şi le-am vedea şi pe ale altora, le-am lua pe ale noastre înapoi.
10. Invidia este pierdere de timp. Tu deja ai tot ce-ţi trebuie.
11. Nu contează cum te simţi – ridică-te, îmbracă-te şi arată-te.
12. Fii excentric acum. Nu aştepta să-mbătrâneşti ca să porţi purpuriu.
Un text scris de Charlie Chaplin.
În ziua în care m-am iubit cu adevărat... :hugall:

În ziua în care m-am iubit cu adevărat, am înţeles că în toate împrejurările, mă aflam la locul potrivit, în momentul potrivit. ªi atunci, am putut să mă liniştesc. Astăzi, ştiu că aceasta se numeşte STIMA DE SINE.

În ziua în care m-am iubit cu adevărat, am realizat că neliniştea şi suferinţa mea emoţională, nu erau nimic altceva decât semnalul că merg împotriva convingerilor mele. Astăzi, ştiu că aceasta se numeşte ATENTICITATE.

În ziua în care m-am iubit cu adevărat, am încetat să doresc o viaţă diferită şi am început să înţeleg că tot ceea ce mi se întâmplă, contribuie la dezvoltarea mea personală. Astăzi, ştiu că aceasta se numeşte MATURITATE.

În ziua în care m-am iubit cu adevărat, am început să realizez că este o greşeală să forţez o situaţie sau o persoană, cu singurul scop de a obţine ceea ce doresc, ştiind foarte bine că nici acea persoană, nici eu însumi nu suntem pregătiţi şi că nu este momentul. Astăzi, ştiu că aceasta se numeşte RESPECT.

În ziua în care m-am iubit cu adevărat, am început să mă eliberez de tot ceea ce nu era benefic: persoane, situaţii, tot ceea ce îmi consumă energia. La început, raţiunea mea numea asta egoism. Astăzi, ştiu că aceasta se numeşte IUBIRE DE SINE.

În ziua în care m-am iubit cu adevărat, am încetat să-mi mai fie teamă de timpul liber şi am renunţat să mai fac planuri mari, am abandonat mega-proiectele de viitor. Astăzi fac ceea ce este corect, ceea ce îmi place, când îmi place şi în ritmul meu. Astăzi, ştiu că aceasta se numeşte SIMPLITATE.

În ziua în care m-am iubit cu adevărat, am încetat să mai caut să am întotdeauna dreptate şi mi-am dat seama de cât de multe ori m-am înşelat. Astăzi, am descoperit MODESTIA.

În ziua în care m-am iubit cu adevărat, am încetat să retrăiesc trecutul şi să mă preocup de viitor. Astăzi, trăiesc prezentul, acolo unde se petrece întreaga viaţă. Astăzi trăiesc clipa fiecărei zile. ªi aceasta se numeste PLENITUDINE.

În ziua în care m-am iubit cu adevărat, am înteles că raţiunea mă poate înşela şi dezamăgi. Dar dacă o pun în slujba inimii mele, ea devine un aliat foarte preţios. ªi toate acestea înseamnă SA STII SA TRAIESTI CU ADEVARAT. :luck:

Alte discuții în legătură

Monologul lui dumnezeu MIHAI GRIGORE MIHAI GRIGORE [b]Monologul Lui Dumnezeu [/b]:) \"M-am uitat la tine cand te-ai trezit de dimineata. Asteptam sa-mi spui doua trei cuvinte, multumindu-Mi pentru cele ce ti ... (vezi toată discuția)
Citate si poezii de dragoste ContSters74561 ContSters74561 • Poti da fara iubire, dar nu poti iubi fara daruire... • Iubirea nu e doar un zambet, nu e doar o floare, iubirea e un suflet ranit si apoi ... (vezi toată discuția)
Dedicatie tuturor femeilor si mamelor ! actb actb \"Am invatat ...\" de Octavian Paler :vishenka: Avem timp pentru toate. Sa dormim, sa alergam in dreapta si-n stanga, sa regretam c-am gresit si sa ... (vezi toată discuția)