avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1549 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... testament olograf autentificat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

testament olograf autentificat

Nu stiu daca inteleg bine acest termen. Cineva a facut un testament olograf inainte de revolutie. Conform unor documente, rezulta ca aceeasi persoana are un testament autentificat, la o anumita data, dupa revolutie (interval de aprox. 4 ani). E posibil ca un testament olograf sa fie autentificat ulterior de un notar? Daca da, in ce conditii se face acest lucru? Se poate face in absenta celorlalti potentiali mostenitori? Nu au existat mostenitori rezervatari.
Cel mai recent răspuns: dariad , utilizator 10:37, 14 Decembrie 2012
Nu stiu ce notar l-a intocmit, ci doar ca pe baza primului testament s-a eliberat un certificat de mostenitor asupra casei matusii (nu era inca legea retrocedarii pamanturilor). Nu stiu de unde si cum a aparut cel de-al doilea testament, in care chipurile s-ar face referire si la pamant? Nu am certificatul de deces al matusii, dar stiu data decesului.
Ultima modificare: Joi, 13 Decembrie 2012
dariad, utilizator
dariad a scris:

Am obtinut de la Judecatorie doar o copie dupa hotarare, timbrata, semnata si stampilata, mult mai clara decat a mea, nici vorba sa mai fie la dosar si vreun testament. Scrisul se vede perfect, deci am putut citi negru pe alb nr. si data acestui testament fantoma, care a fost la dosar ( banuiesc, nu?). "Potrivit testamentului autentificat sub nr..../..., cutare si cutare sunt unicii mostenitori ai..." De unde si cum pot obtine o copie a acestui testament (sau a altora care-or mai fi!!!), care este datat la 7 ani dupa moartea matusii (sora mamei mele)!!!!!

faceti la Camera notarilor Publici de care apartineti o cerere motivata si solicitati acolo lamuriri și eventuale fotocopii. Atasați copie a sentintei despre care faceti dvs vorbire și vedeți ce răspuns primiți și de la dânșii.
Se pot trimite toate astea la Camera Notarilor Publici prin posta, tinand cont ca eu sunt din alta localitate??
Informati-va prin tel direct la camera cu pricina cum se procedeaza...pt ca vor trebui achitati si cativa lei cel putin (40-50 lei) pentru aceste date.
Da, normal, multumesc. Incerc si pe asta!

Alte discuții în legătură

Testament RAD  EMIL RAD EMIL o persoana lasa prin testament intreaga mostenire unui nepot incit sotul ia decedat de mult au avut o fata care a decadat si ea inainte de a de face ... (vezi toată discuția)
Testament atestat de avocat - valabilitate anemary_1982 anemary_1982 cat de valabil este un testament facut si atestat de un avocat?care este valabilitatea lui fata de unul facut si autentificat de notar? (vezi toată discuția)
Donatie ,vanzare- cumparare sau alta cale? mihaela-ioana mihaela-ioana buna ziua,apelez la dvs pentru lamurire. Sotul meu are o matusa care doreste sa ne lase noua garsonera dumneaei,dupa ce va deceda.Care este forma cea mai ... (vezi toată discuția)