avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 717 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... salariu neprimit
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

salariu neprimit

locuiesc in judetul alba lucrez la o firma care este din bucuresti , si are un punct de lucru in judetul arad unde lucrez ,nu am primit salariul de 4 luni intentionez sa demisionez si sa dau firma in judecata pt recuperarea banilor ce mi se cuvin , va rog sa ma ajutati invatandu ma cum sa procedez.
Ultima modificare: Luni, 19 Noiembrie 2012
emilian64, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:13, 20 Noiembrie 2012
In primul rand, faceti o adresa catre angajator cu sesizarea faptei si solicitati explicatii pentru precedentul creat, cu confirmare de primire. Daca nu veti primi in termen de 15 zile vreun raspuns cu explicatii din partea angajatorului, sesizati ITM-ul. Dupa efectuarea controlului, ITM-ul va trimite un raspuns. Daca tot nu se va rezolva problema, apelati la un avocat.
am inteles dar care itm din care judet si in care judet ar trebui sa ma adresez instantei?
daca angajatorul are punct de lucru declarat la Arad, sesizati ITM-ul Arad
emilian64

Nu cred ca veti rezolva ceva adresandu-va angajatorului , intrucat acesta nu are obligatorie de a va raspunde intr-un anumit termen ... adresati-va direct ITM-ului Arad si/sau promovati o actiune in instanta impotriva acestuia pentru a fi obligat la plata drepturilor salariale restanmte.

Neplata salariilor constituie un motiv de a demisiona fara preaviz , conform art.81 alin.8 C.mun.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturile angajatului cata_stef cata_stef Buna as dori daca se poate sa primesc un raspuns la urmatoarea problema (o sa fiu mai explicit ca sa intelegeti despre ce e vorba) Sunt angajat la o firma ... (vezi toată discuția)
Neplata salariu dey_23 dey_23 Buna ziua,ma confrunt cu urmatoarea problema :lucrez la o firma de paza cu sediul in Bucuresti si punctul de lucru unde imi desfasor activitatea este in ... (vezi toată discuția)
Neplata concediului de odihna Anemona17 Anemona17 Lucrez la o firma(unde se plateste % din realizari) din 2006 pana in prezent.Abea in ianuarie2009 mi s-a facut carte de munca,lucrand inainte la negru.Pe carte ... (vezi toată discuția)