In cazul unui proces de partaj, daca partile se inteleg in fata instantei pentru plata unei sulte, mai este nevoie sa fie achitata taxa de timbru de 3% daca aceasta nu afost platita inca? Iar daca suma la care s-au inteles partile este mai mica decat cea trecuta initial in masa partajabila totala, se poate plati taxa la suma (sulta) convenita?
Taxa de timbru platiti raportat la valoarea masinii, nu la sulta.
Daca tot v-ati inteles la plata unei sulte, ce sens are sa platiti taxa de timbru in instanta, de ce nu faceti partajul la notar ? Oricum ati plati mai putin.
Am incercat insa nu am avut cu cine sa ma inteleg. Fosta soacra si fosta sotie venisera cu propunerea aberanta sa incheiem partajul la notar si cu intelegerea sa mergem la instanta ca sa dea o hotarare ca ne-am inteles. Asta insemna sa achit taxa de timbru fiindca vroia sa primeasca si hotararea instantei acasa. Asa ca i-am zis daca tot vrea sa primeasca decizia instantei acasa, facem totul in fata judecatorului.
taxa trebuie achitata in cuantumul aratat in citatie pana la primul termen de judecata altfel se anuleaza cererea ca netimbrata. instanta nu pune in discutia partilor nicio chestiune pana cand la dosar nu are dovada achitarii taxei de timbru.