avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Suspendarea activitatii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Suspendarea activitatii

Buna ziua. Am o problema si as vrea sa o rezolv legal si bine pt. toata lumea.
Firma noastra se confrunta cu probleme financiare si fiind si in domeniul constructiilor si cu o criza de lucrari, asa ca am dori sa suspendam activitatea pe o perioada de 6 luni-1 an maxim. Care ar fi metoda cea mai rentabila si pentru firma dar si salariati? Ii putem da in somaj? sau am auzit si de posibilitatea concediilor fara plata daca salariatii sunt de acord si daca suspendarea nu depaseste 3 luni.( e posibil ca suspendarea sa fie si mai mica de 6 luni). Sper ca am dat informatii suficiente. Va multumesc..
Cel mai recent răspuns: Smart Contab Expert S.R.L. , Contabil 12:40, 17 Martie 2009
Buna ziua! Aa vrea sa stiu si eu cu ce articol din lege trebuie sa desfac contractul individual de munca daca vreau ca acel angajat sa beneficieze de indemnizatia de somaj. De fapt eu am 2 angajati si pe ambii vreau sa-i dau in somaj. Si , daca mai este ceva de facut pentru demersul acesta, as vrea sa stiu. Multumesc!
art.65 alin.1,Codul Muncii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Zi fara plata, concediu, recuperare sau 75 la suta? vivi23ro vivi23ro sotul meu lucreaza program de 8 ore ca si electronist, a fost anuntat ca miine nu o sa fie curent la lucru si deci sa nu vina nimeni la lucru, li s a spus sa ... (vezi toată discuția)
Somaj tehnic simina2006 simina2006 -Va rog sa-mi spuneti care sunt obligatiile angajatorului inainte de suspenda temporar activitatea salariatilor sai(somaj tehnic)? Ce documentatie tb ... (vezi toată discuția)