avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 986 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Va rog un raspuns !!!
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Va rog un raspuns !!!

Buna seara,

Va rog sa-mi comunicati care este cadrul legal de trecere a unui bun (ex: plaja) din domeniul public al unei comune in domeniul privat al acesteia? Este suficienta doar o hotarare a Consiliului Local?

Legea nr. 213 din 17 noiembrie 1998 (*actualizata*) privind proprietatea publica si regimul juridic al acesteia, prevede la art. 11, alin (1) ca: "Bunurile din domeniul public sunt inalienabile, insesizabile si imprescriptibile".

Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ilie.gheorghe66 , utilizator 21:04, 25 Februarie 2009
Este suficienta numai o hotarire a Cocniliului local intrucit legea de care faceti vorbire are si dispoyitii derogatorii.
Va multumesc pentru raspuns.

Dupa ce este trecuta in domeniul privat prin Hotarare a Consiliului local, se poate aproba printr-o alta HCL infiintarea unui societati comerciale pe actiuni, care sa se asocieze cu Consiliul Local, iar acesta sa vina cu respectiva suprafata de teren (ex: plaja) ca aport in natura la capitalul social al societatii care se va infiinta? Infiintarea acestei societati ar avea ca obiect administrarea si modernizarea suprafatei respective.

Va multumesc anticipat.
buna,
Bineinteles! Conform Legii nr 215/2001, bunurile ce fac parte din domeniul privat sunt supuse dispoziţiilor de drept comun ca orice teren privat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare concesiune julianus julianus am un contract de concesiune pe 49 ani ,pe 3 ha pamant , dar as dori sa-l cumpar . Exista o lege ceva ca sa imi ofere aceasta posibilitate? (vezi toată discuția)
Domeniul public Anna63 Anna63 Prin sentinta civila o suprafata de teren apartinanad domeniului public a fost castigata de un proprietar , cu reconstiuire a dreptului de proprietate ... (vezi toată discuția)
Domeniu public/privat primarie ecaliopi ecaliopi O Primarie cumpara imobil+teren de la o persana particulara. In ce domeniu al autoritatii publice va fi integistrat imobilul: public, sau privat ? Lege, ... (vezi toată discuția)