avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ANULARE CERTIFICAT MOSTENITOR
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

ANULARE CERTIFICAT MOSTENITOR

POATE FI CONTESTAT SAU ANULAT UN CERTIFICAT MOSTENITOR VECHI DE 40 DE ANI?
Cel mai recent răspuns: Nãstase Cristian-Mihail , Consilier juridic 15:10, 26 Noiembrie 2012
Întrucât NU oferiți date concrete care să ducă la posibilitatea a vă oferi un răspuns folositor cazului dvs., încerc să vă ofer următoarele informații :
1) Sunt imprescriptibile cererile de DESFIINȚARE pt. motive de nulitate absoluta, pentru constatarea calității de moștenitor, pt. petiția de ereditate ori pt. revendicare ;
2) ANULAREA Certificatului de moștenitor se combină cu acțiunea în petiție de ereditate, dacă bunurile succesorale se află în posesia moștenitorilor menționați în certificat, sau cu acțiunea în constatare a calității de moștenitor, dacă bunurile succesorale se află în posesia reclamantului.
amanunte
de ce sa fie anulat
in principiu, se anuleaza

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat de mostenitor = document de proprietate ? hspinache hspinache buna ziua , Am o nelamurire ; sint mostenitor 50% al unui imobil , atestat cu certificat mostenitor . De ce acest certificat de mostenitor nu tine loc de ... (vezi toată discuția)
Anulare sau nulitate absoluta Radulex Radulex In cadrul unui proces de revendicare a unui imobil li s-a adus la cunostiinta paratilor ca reclamantii detin un Certificat de Mostenitor intocmit din anul ... (vezi toată discuția)
Nulitate absoluta declaratie strain de succesiune prin neacceptare diananicoara diananicoara Buna ziua, mama mea a dat la notariat in anul 1996 o declarative prin care arata ca este straina de succesiunea tatalui prin neacceptare.A dat acea declaratie ... (vezi toată discuția)