in urma decesului sotului, socrii mei au introdus actiunea de partaj. care varianta este recomandata pentru impartirea bunurilor: atribuirea bunului imobil (locuinta) catre socri si achitarea unei sulte sau vanzarea la licitatie? Mentionez ca locuinta este in curte cu ei si cumnatul meu, iar momentan mie imi este interzis accesul in curte, deoarece nu detin cale de acces. Inclin sa cred ca o varianta mai buna ar fi sa li se atribuie lor bunul, insa daca nu platesc ce se intampla? Nu as vrea sa astept ani de zile sa imi dea banii intrucat nu am alta locuinta. Socri sunt pensionari si pot invoca ca nu au cu ce sa achite sulta. Ii pot obliga sa faca dovada ca detin banii necesari achitarii sultei? Sulta se poate achita in rate sau o singura data?
Care varianta este mai avantajoasa: sulta sau vanzarea la licitatie?
Multumesc!
Cred si eu ca e ok sa merg pe sulta insa, aveam retineri cu privire la faptul ca nu imi vor achita la timp. Cu siguranta voi solicita in instanta un termen de plata si, mai mult sa faca dovada ca au banii, daca doresc sa li se atribuie imobilul. Pana la urma, pierd un timp, nervi si niste bani, daca incerc varianta sultei, intrucat pana la urma, tot la vanzarea la licitatie se ajunge daca nu platesc.