avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 197 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Captura ecran/pagina web ca proba
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Captura ecran/pagina web ca proba

Exista vreun soft sau un serviciu online cu care se poate face captura de eran sau de pagina web astfel incat sa fie folosita ca dovada/proba la o plangere la Politie?
Cel mai recent răspuns: sierra , utilizator 05:57, 22 Ianuarie 2013
patrascu razvan a scris:

Vedeti daca aveti la calculatorul dvs un buton in partea de sus a tastaturii pe care sa scrie: "print scrn",fixati pagina dorita pe ecranul dvs apasati pe acel buton,deschideti "new office document" si dati "paste",pagina ar trebui sa fie copiata.


Multumesc. Imi cer scuze ca raspund asa tarziu dar n-am vazut notificarile pentru raspunsuri, in email. Am nevoie sa stiu cum pot face captura de ecran care poate fi folosita ca proba daca fac o sesizare la Politie, pentru dosare penale.. Banuiesc ca trebuie sa merg cu adresa paginii web la un notar si acesta sa acceseze pagina pe calculatorul lui, s-o printeze si s-olegalizeze. Gresesc? Cu toate acestea, as fi avut nevoie de o aplicatie online care face asa ceva si cumva sa stocheze imaginea printata pe un server. Dadusem demult peste un asemenea serviciu dar mi-e imposibil sa-l mai gasesc. Era un serviciu care facea arhivare online sau asa ceva.
Birou_de_Mediator a scris:

Daca utilizati Windows puteti capta o imagine a ecranului cu tasta Print Screen (PrtSc, pe tastatura, dupa tasta F12). Dupa ce se copiaza in Clipboard, o atasati intr-un program de editare a imaginilor si o salvati. In functie de ce doriti sa copiati, folositi PrtSc pentru tot ecranul sau Alt+PrtSc, pentru copierea ferestrei.
Exista pe net, programe free, pentru captura de ecran: Superscreen Capture, Babylon 9, ImageMagick,etc. sau CamStudio care filmeaza activitatea de pe ecran intr-un format AVI.



Inteleg dar nu cred ca poate fi folosita ca proba intr-un dosar penal pentru ca oricine poate sa modifice imagini pe calculator. Deci eu pot modifica acasa o imagine printata cu o pagina web si sa mint autoritatile.
kisso

Exact.

Ultima modificare: Marți, 22 Ianuarie 2013
Gabriela Mihai, Avocat
patrascu razvan a scris:

Poate fi folosita ca proba fara probleme,de altfel organul de urmarire penala sau instanta o sa aprecieze valoarea ei in urma coroborarii cu celelalte probe,doar mijloacele de proba obtinute in mod ilegal nu pot folosite in procesul penal.


Organul de Politie, daca primeste captura mea, va cauta originalul pe Internet pentru comparatie. E, problema este ca daca captura mea nu este verificata deja ca fiind adevarata, atunci e posibil ca, pana cand agentul de Politie acceseaza pagina web respectiva, originalul sa fi fost sters, si atunci eu nu mai pot dovedi nimic. De asta cred ca cel mai sigur e sa merg cu ceva legalizat (nu stiu cum sa o numesc) atunci cand fac plangerea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Descarcare pagina anunturi internet TANASENASTASA TANASENASTASA cum pot descarca o pagina cu anunturi de pe un sit imobiliare si sa-l pot trimite prin email la o persoana?e vorba de niste anunturi imobiliare cu preturi ... (vezi toată discuția)
Buna seara! in ce masura pot niste capturi de ecran, (print-screenuri) ... Hhh13580 Hhh13580 Buna seara! In ce masura pot niste capturi de ecran, (print-screenuri) cosiderate probe? Sa zicem ca se face o plangere si ca probe se dau capturi de ecran al ... (vezi toată discuția)
Hartuite pe facebok Barna Margareta Barna Margareta Sunt hărțuită de fostul meu prieten pe pagina lui de facebok ,cu minciuni denigratoarea l a,adresa mea si a copiilor mei,si cu fotografii Ce pot face ? (vezi toată discuția)