avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 720 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cumul salariu + pensie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cumul salariu + pensie

As vrea sa aflu daca mai sunt in vigoare prevederile legale care interziceau cumulul pensiei cu salariul, in mediul bugetar (cultura)... Concret, ma intereseaza ce optiune are un pensionar caruia i se ofera un job pentru care nu exista o alta persoana competenta sa-l ocupe.... Multumesc!!
Cel mai recent răspuns: narcisa_salbatica , utilizator 19:10, 25 Noiembrie 2012
Da, mai sunt in vigoare prevederile art.17 din Legea nr.329/2009 ...

Persoana pensionata poate cumul apensia cu salariul numai daca nivelul pensiei nete aflate in plata nu depaseste nivelul salariului mediu brut pe economie utilizat la fundamentarea bugetului asigurarilor sociale de stat, aprobat prin legea bugetului asigurarilor sociale de stat. Altfel spus, trebuie sa aiba o pensie neta mai mica de 2117 lei (valoare in vigoare pentru 2012).
Ultima modificare: Duminică, 25 Noiembrie 2012
Cornel Vasile, Consilier juridic
Nu salariul ci pensia neta nu trebuie sa trebuie sa depaseasca nivelul salariului mediu brut pe economie.

O veste buna... multumesc frumos!! :bow:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incompatibilitate pensie- salariu gaby56 gaby56 Buna ziua. Va rog sa-mi spuneti daca pot sa ma angajej in calitate de consilier juridic pe baza de contract determinat sau nedeterminat la Politia locala, ... (vezi toată discuția)
Contract munca livakhe1 livakhe1 Buna ziua, sunt pensionar cu vechime integrala ,in MApN.Am dreptul sa mai muncesc?de exemplu la primaria din comuna coordonator ISU? (vezi toată discuția)
Cumul pensie-salariu lefter vasile lefter vasile Am o pensie bruta de 1970 lei si neta de 1730 lei.Prestez 14 ore saptamanal la Lieul Pedagogic.Am dreptul la cumul pensie-salariu? (vezi toată discuția)