avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1346 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Auto vandut
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Auto vandut

In anul 2008 am facut o procura unei cunostinte pentru a vinde si radia un auto proprietate personala. Persoana respectiva a vandut auto, dar nu am luat actul de vazare-cumparare sau alt act de la ea din neglijenta, iar acum nu mai pot da de persoana respectiva. Nu cunosc numele cumparatorului sau alte detalii, iar acum (4 ani mai tarziu) am primit o amenda de rovinieta pe numele meu pentru auto respectiv. Interesandu-ma la politie (la drpciv, in pipera), am aflat ca masina este inca in numele meu, ne-radiata. Cum pot proceda, avand in vedere ca nu am act de vanzare-cumparare (dar el exista 100%, vanzarea a fost facuta), nu cunosc numele cumparatorului sau alte detalii. Domnisoara de la drpciv a spus ca ar trebui sa ma adresez judecatoriei din sectorul de unde domiciliez, dar nu stiu nici macar cum sa abordez problema acolo. Va multumesc anticipat pentru sfaturi si sugestii.
Cel mai recent răspuns: krime777 , utilizator 13:51, 27 Noiembrie 2012
Revin cu mai multe precizari. Am dat de persoana imputernicita. Nu isi aduce aminte exact daca exista act de vanzare-cumparare si nu are nici o metoda de a contacta cumparatorul de atunci. Isi aduce aminte ca a facut o fisa de inmatriculare dupa care a fost in numele meu la administratia financiara de unde a fost scoasa masina din evidenta (nu mai platesc impozit pentru ea). Din ce am inteles cumparatorul cu acea fisa de inmatriculare + fisa aceea fiscala + act de vanzare-cumparare (daca o exista) ar fi trebuit sa se duca la politie sa treaca masina pe numele sau. Cu toate astea, 4 ani mai tarziu, nu a facut-o. Ce as putea face.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pierdut talon auto pe numele tatului meu decedat, ce fac? fadidraghici fadidraghici Buna ziua, Am pierdut taloanele de la doua masini care erau pe numele tatalui meu decedat. Am facut partaj-ul la notar si o masina a fost trecuta pe ... (vezi toată discuția)
Radiere masina din circulatie de la politie valentincr valentincr Buna ziua, In luna ianuarie am vandut o masina unei persoane din Bucuresti. S-au facut toate actele la Udristei la un ghiseu de acte. Am scris si pe ... (vezi toată discuția)
Vanzare auto fara schimbarea proprietarului kkmak kkmak Vreau sa vand un auto(mai exact un Pick-Up Dacia 1.9Diesel) si avend taxa de mediu extraordinar de mare pe langa cat de veche este masina,daca cumparatorul nu ... (vezi toată discuția)