Buna ziua. In urma cu un an tatal meu a avut un accident de circulatie acesta accidentand un pieton pe trecerea de pietoni, victima are peste 60 de zile de spitalizare aceasta a depus plangere penala. Intrebarea ar fi daca acum dupa un an ajungem la o intelege prin care victima isi retrage plangerea penala ce se intampla mai departe?
Acum am aflat ca partea vatamata a ajuns la o intelegere cu societatea de asigurari privind daunele morale si materiale dar intrebarea este: cu spitalizarea ce se intampla cine o sa plateasca asigurarile sau tatal meu? cu partea cu impacarea partilor se pare ca a picat intelegerea deci nu o sa-si retraga plangerea penala.
buna seara ,
da, daca s-a ajuns la o intelegere la sigurator si se va incheia in acest sens o tranzactie va inceta si procesul penal ,conform cpc ,in ce priveste spitalizarea va fi platita tot de asigurator ,
am inteles ca procesul penal va continua oricum doar ca nu mai au nici o pretentie pentru daune morale si materiale din moment ce au primit de la asigurator bani pentru acestea.